Wat zijn ‘bounced’ e-mails?

Een bounce is een e-mail die naar de afzender teruggezonden wordt, omdat hij om één of andere reden niet kon bezorgd worden. O.a. omdat het e-mailadres niet correct is, de mailbox vol is of door een onjuiste configuratie van de verzendende of ontvangende mailserver.  Als e-mail niet op de plaats van bestemming aankomt, ‘kaatst’ deze terug door middel van een e-mail aan de afzender (vandaar de term ‘bounce’). Per mailbericht dat niet bezorgd kon worden, komt er één bounce terug in wise, te zien onder 4.Overig.

Wise e-mail bouncer

Zoals het werkte VOOR de Wise e-mail bouncer

Niet bezorgde e-mails (bounces) werden standaard teruggestuurd naar de afzender/de bibliotheek. De bibliotheek moest dan handmatig beoordelen wat de oorzaak was – en welke actie daarop moest volgen. 

Waarom de Wise e-mail bouncer?

Om dit proces te vereenvoudigen is er de Wise e-mail bouncer.
De bouncer gaat automatisch afgekeurde e-mails signaleren en verwerken.

E-mails die door Wise worden verstuurd hebben steeds het e-mailadres van de bibliotheek als afzender. Wanneer een klant antwoordt op een e-mail van de bibliotheek wordt dit naar het e-mailadres van de bibliotheek verzonden.  

Als de e-mail wordt gebouncet (door de mailservers wordt afgekeurd) dan wordt de bounce-mail verstuurd naar een algemeen e-mailadres van Cultuurconnect