Financiële overzichten

Via het hoofdmenu “Financieel” vind je heel wat overzichten. We lichten er hier enkele toe.

  • Kasdetails: je ziet per kassa welke ontvangsten en uitgaven er zijn geweest in een bepaalde periode. We raden aan dit overzicht enkel te gebruiken als je een kassa aan de balie hebt.
  • Financieel overzicht: overzicht van wat er binnen jouw financiële organisatie binnen een bepaald dagboek en periode gebeurde aan transacties.
  • Boekingscodes: overzicht van je eigen boekingscodes met omschrijving. Een boekingscode geeft aan wat er is betaald: contributie, boete, leengeld, reservering, nota, verkoop … Het grootboeknummer is het nummer van een boekhoudpost, dat zorgt voor een vertaling tussen Wise boekingscodes en een boekhoudsysteem (8000 is al het lidgeld, 3000 is alle boete …). Deze boekingscodes worden ingesteld in de Wise Manager.
  • Dagboeken: overzicht van je eigen dagboekcodes. Een dagboekcode geeft aan hoe iets is betaald: cash (kas), digitaal (bank), deposito (tegoed) of afboeking. Aan de beginletter van de code kan je afleiden in welk dagboek jouw code zich bevindt: Kas=K…, Afboekingen=A …, Bank=B…, Deposito=R…

Uitgebreide toelichting bij de financiële overzichten lees je in deze Word Wiser-les.