Controle van de verbinding en opnieuw starten

Tijdens het gebruik van de noodprocedure controleert de Wise client om de twee minuten of de verbinding met de Wise server weer in de lucht is. Zodra er een verbinding wordt gesignaleerd verschijnt de volgende boodschap: “Bicat is mogelijk weer in de lucht; herstart om uit noodmodus te gaan”. Je kan Wise sluiten en heropstarten of bevestigen om de noodprocedure te stoppen.

Door het beëindigen van de noodprocedure wordt Wise afgesloten. De clients waarop tijdens de noodprocedure is gewerkt, moeten weer opnieuw worden gestart.

Noodbestanden verwerken

Wanneer je de client opnieuw opstart, meldt het systeem meteen dat de noodbestanden verwerkt moeten worden:

  • klik op “OK” om de verwerking te starten;
  • klik op “Open” en “OK” om het noodbestand te openen;
  • In geval de melding ‘Verslag bestand al aanwezig’ verschijnt, kies dan ‘Toevoegen’. Deze melding verschijnt enkel wanneer er op de pc meerdere bestanden zijn met dezelfde datum.
  • Je krijgt nu de lijst van verwerkte exemplaren te zien. Exemplaren waar op een of andere manier iets mee moet gebeuren, verschijnen in het rood. Zie verder hoe je deze verwerkt.
  • klik op “OK” om de noodverwerking af te sluiten.

In de lokale map C:\bng\productie\nood\ met noodbestanden zijn nu 3 submappen aangemaakt: Todo (noodbestanden die nog verwerkt moeten worden), Done (noodbestanden die verwerkt zijn) en Fail (noodbestanden die niet verwerkt konden worden, deze exemplaren moet je manueel verwerken).

Proficiat, je bent aan het einde van de cursus Wise Basics: Balie

Proficiat! Je hebt het onderdeel Wise Basics: Balie volledig afgewerkt. Je kan nu terug naar de overzichtspagina van de lessen over het Bibliotheeksysteem. Of je kan meteen naar de volgende stap in je leerproces, de cursus Wise Basics: Catalografie.