Laatste wijziging: 15 november 2021 (standaardmeldingen toegevoegd)

Tabblad 5. Meldingen

Meldingen gebruik je voor communicatie tussen de bib en de klant. Bv.: ‘pas ligt aan balie’. Deze wordt getoond aan de balie en in Mijn Bibliotheek. Aan de zelfuitleen wordt de melding 1x getoond bij het uitlenen en 1x bij het innemen. Je kan tot 4 verschillende (korte) meldingen toevoegen.

Aan de balie krijg je een pop-up te zien:

Een melding toevoegen kan op drie manieren:
– Open het tabblad 5. Meldingen. Klik onderaan op ‘Wijzig’. Typ de melding op één van de vier regels. Klik onderaan op ‘Opslaan’.
– Open het tabblad 5. Meldingen. Klik onderaan op ‘Wijzig’. Kies een optie uit de lijst ‘Standaard melding’. Klik op ‘Invoegen in Melding’. Klik onderaan op ‘Opslaan’.
– Open het submenu Klant en kies de optie ‘Melding’ (of gebruik de snelkoppeling Alt + M). Typ de melding op één van de vier regels. Klik onderaan op ‘OK’.

Een melding wissen kan op drie manieren:
– Open het tabblad 5. Meldingen. Klik onderaan op ‘Wijzig’. Haal de meldingstekst weg. Klik onderaan op ‘Opslaan’.
– Open het submenu Klant en kies de optie ‘Melding’ (of gebruik de snelkoppeling Alt + M). Klik op de knop ‘Verwijder’.
– Wanneer Wise de melding toont (bij het openen van de klantgegevens), kan je meteen klikken op de knop ‘Melding aanpassen’. Klik op de knop ‘Verwijder’.

Opmerkingen zijn dan weer voor intern gebruik. Wanneer de klant zo’n interne opmerking heeft, dan zie je dat linksboven in de bovenbalk, naast de vervaldatum van het abonnement:

Een opmerking toevoegen of weer wissen doe je op deze manier: open het tabblad 5. Meldingen. Klik onderaan op ‘Wijzig’. Typ de opmerking in het opmerkingsveld of kies een optie uit de lijst ‘Standaard melding’ en klik op ‘Invoegen in Opmerking’. Klik onderaan op ‘Opslaan’.

In beide gevallen kan je onderaan zie welke collega de melding of opmerking heeft geplaatst.

Opgelet: zowel meldingen als opmerkingen zijn enkel zichtbaar per instantie. Indien de klant ook lid is van een andere bibliotheek, dan krijgen de medewerkers daar deze melding niet te zien.

Standaard meldingen

De lijst met Standaard meldingen werd samengesteld door de werkgroep Bibliotheeksysteem. Je kan 1 standaardmelding meerdere keren toevoegen, zowel bij Meldingen als bij Opmerkingen. Je kan de tekst van een standaardmelding manueel aanpassen nadat je het hebt ingevoegd bij de Meldingen of bij de Opmerkingen.