Laatste wijziging: 8 september 2023

Sluitingsuren

Indien enkel de sluitingsuren wijzigen (bv. de bib is nu open op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur en dat wordt vanaf datum X van 13.00 tot 17.00 uur, dan hoef je dat niet door te geven via de servicedesk.

Je past wel zelf de uren aan op de bibwebsite, via de module Openingstijden in Wise.

Openingsdagen

Elk jaar genereert Cultuurconnect een kalender voor het hele systeem met daarin de officiële feestdagen en de vaste wekelijkse sluitingsdagen van elke vestiging. Wil je bijkomende sluitingsdagen, boetevrije dagen of vakantieperiodes opgeven voor een bepaalde vestiging, dan kan dat via Vestigingsbeheer > Kalender. Is er dus een specifieke dag waarop de bib normaal open is maar bij uitzondering (brugdag, personeelsopleiding, …) is de bib gesloten, dan pas je dat op die manier zelf aan. Pas daarnaast ook de openingsdagen aan op de bibwebsite, via de module Openingstijden.

Wijzigen echter de standaard openingsdagen van je bib (bv. de bib is nu gesloten op vrijdag maar vanaf datum X wordt dat elke week een openingsdag, of omgekeerd, de bib is nu open op vrijdag maar vanaf datum X wordt dat een sluitingsdag), dan moet je de servicedesk verwittigen, zodat dit in Wise bij de instellingen van de vestiging kan aangepast worden. Op die manier zal die dag in de kalender van de volgende jaren al meteen correct staan als open of gesloten. Voor het huidige kalenderjaar kan je de aanpassingen dan manueel doen in de kalender.