Laatste wijziging: 28 april 2023

Nieuwe abonnementsoort of wijzigingen aan een bestaande abonnementsoort

Nieuwe abonnementsoort aanvragen

Wil je een nieuwe abonnementsoort, stuur dan volgende gegevens door naar de servicedesk:

  • Type + nummer lidmaatschap – enkel degene in de lijst van beschikbare abonnementen kunnen gekozen worden
  • Abonnementeigenschappen – download de lijst en vul de parameters in (kolom twee bevat reeds een voorbeeld), of indien de parameters grotendeels overeenkomen met die van een ander abonnementstype, vermeld dan dat andere type en wat de verschillende zijn (bv. idem als volwassene, behalve lidgeld = gratis) – ben je niet zeker van de eigenschappen van de huidige abonnementen, dan kan je hier meer info opvragen.
  • Berichten – welke berichten moet dit nieuwe abonnementstype krijgen – indien de berichteneigenschappen grotendeels overeenkomen met die van een ander abonnementstype, vermeld dan dat andere type en wat de verschillende zijn (bv. idem als volwassene, behalve geen deurwaarderprocedure)
  • RMT’s (reglement regels) – download de RMT’s van een reeds bestaand abonnementstype, en stuur op dezelfde manier een spreadsheet door met de RMT’s voor het nieuwe abonnement – indien de RMT’s grotendeels overeenkomen met die van een ander abonnementstype, vermeld dan dat andere type en wat de verschillende zijn (bv. idem als volwassene, maar geen boete)

Heb je vragen hiermee of zit je ergens mee vast, aarzel dan niet om onze servicedesk te contacteren.

Het aanmaken van een nieuw abonnement kan wat tijd innemen, gelieve dit ruim op voorhand (min. twee weken) aan te vragen voor je ermee van start wil gaan.

Wijzigingen aan een bestaand abonnement aanvragen

Wil je de eigenschappen van een bestaande abonnementsoort aanpassen, laat dan weten over welk abonnement het gaat en wat er precies moet wijzigen.

Gaat het om algemene eigenschappen, dan gaat dat relatief snel.
Voorbeelden:

  • Max. aantal uitleningen wijzigen
  • Max. aantal reserveringen wijzigen
  • Max. registratie wijzigen
  • Contributie (lidgeld) wijzigen

Opgelet, bepaalde eigenschappen kunnen niet altijd even gemakkelijk gewijzigd worden:

  • Wijzig je de vervalmaand van een abonnement (bv. leerkracht-abo vervalt nu eind augustus worden, dat moet eind juli worden), dan zal dat voor de leerkrachten die al ingeschreven zijn niet meteen van toepassing zijn. Hun abonnement zal nog één keer vervallen eind augustus, als je ze daarna opnieuw inschrijft, dan wordt dat wel de nieuwe vervalmaand.
  • Wijzigingen van leeftijdsgrenzen is niet zo eenvoudig (bv. nu is abo jeugd tot 12 jaar, dat zou 10 jaar moeten worden).

Wil je de reglement regels (RMT’s) voor één of meerdere abonnementen wijzigen, klik dan hier voor meer info.