Laatste wijziging: 26 april 2023

Welke bibliotheeksoftware is er gekozen?

Het eengemaakt Bibliotheeksysteem wordt gerealiseerd met de bibliotheeksoftware Wise.

Wise is ontwikkeld voor openbare bibliotheken. In Nederland maakt 75% van de openbare bibliotheken gebruik van Wise (circa 119 bibliotheken, 1.196 vestigingen en servicepunten, 9 provinciale serviceorganisaties).

Wise is een matuur product met een hedendaagse architectuur dat bewezen heeft de schaalgrootte van het eengemaakt Bibliotheeksysteem aan te kunnen. Het bevat gestandaardiseerde processen en veel mogelijkheden voor collectiemanagement en marketing.

Wise is ontwikkeld door HKA (Huijsmans en Kuijpers Automatisering). Het hoofdkantoor van HKA is gevestigd in Paterswolde (Drenthe). Sinds oktober 2013 is HKA BV onderdeel van OCLC BV.

OCLC is een wereldwijd bibliotheek-samenwerkingsverband zonder winstoogmerk, dat gezamenlijk te gebruiken technologie en unieke onderzoeksprogramma’s aanbiedt. OCLC heeft ruim 1200 medewerkers, waarvan 120 in Nederland. De Nederlandse zetel van OCLC bevindt zich in Leiden. OCLC heeft een grote kennis van de openbare bibliotheeksector en hebben brede ervaring met migraties.