Hoe informeert de bibliotheek de lener over het gebruik van zijn gegevens in het Bibliotheeksysteem?

Conform Deel 2, 2.5 van de Datagebruikersovereenkomst (Bijlage 1 bij de overeenkomst die Cultuurconnect heeft met je bibliotheek) dient de bibliotheek de privacyverklaring van het bibliotheeksysteem op te nemen in de informatieverstrekking aan je leners (bijvoorbeeld door integratie in uw bibliotheekreglement, of via een aparte brochure, …) en bij elke bibliotheekbalie een kopie beschikbaar te houden (je kan de privacyverklaring onderaan de webpagina ook als pdf afdrukken).

Deze privacyverklaring staat voor je klaar in je eigen bibwebsite via https://gemeente.bibliotheek.be/privacyverklaring-bibliotheeksysteem. Je hoeft enkel nog een link te leggen naar deze pagina bijvoorbeeld op een pagina of help-item over het bibliotheekreglement.

Voor de bibliotheekwebsite informeert Cultuurconnect de lener zelf via de privacyverklaring bibliotheekwebsites (standaard op elke bibliotheekwebsite, voorbeeld https://dendermonde.bibliotheek.be/privacyverklaring) bij het aanmaken van een Mijn Bibliotheek-profiel.