Hoofdstuk progressie
0% Complete

De kalender aanpassen

Elk jaar genereert Cultuurconnect een kalender voor het hele systeem met daarin de officiële feestdagen, wekelijkse sluitingsdagen en specifieke sluitingsperiodes die je hebt opgegeven bij de inrichting. Wil je bijkomende sluitingsdagen, boetevrije dagen of vakantieperiodes opgeven voor jouw vestiging, dan kan dat via Vestigingsbeheer > Kalender.

Tip: klik op een dag in de kalender en vervolgens x maal onderaan op [B], [G] of [V]. De status van x dagen is nu gewijzigd.

Boeteberekening

  • Met de optie ‘boeteberekening op openingsdagen’ (meest gebruikt): dagen die op Boetevrij, Gesloten of Vakantie staan, tellen niet mee bij de berekening van de boete.
  • Met de optie ‘boeteberekening op kalenderdagen’: dagen die op Boetevrij staan, tellen niet mee bij de berekening van de boete. Dagen die op Gesloten of Vakantie staan, wel.

Berekening van de inleverdatum

Bij uitlenen wordt op basis van de leentermijn de inleverdatum berekend. Als een inleverdatum berekend wordt die op een ‘Gesloten‘ dag valt dan wordt de eerstvolgende openingsdag als inleverdatum genomen.

Als een inleverdatum berekend wordt die op een ‘Vakantie‘ dag valt dan wordt de inleverdatum een week verschoven. Op die manier vermijd je overrompeling op de eerste openingsdag na een vakantieperiode en zorg je voor een meer gespreide inlevering.