Laatste wijziging: 31 augustus 2023

Aanschaf- en collectiegegevens (Groep 4)

Eigenaar

De vestiging die het exemplaar aanschafte. Meestal is dit de vestiging waar het gekoppeld werd.
De plaatsingsvestiging kan gewijzigd worden, terwijl de eigenaar bewaard blijft om terug te zetten naar oorspronkelijke eigenaar (bijvoorbeeld via seriemutatie).
De eigenaar kan enkel gewijzigd worden met Admin rechten.

Ontvangen

Bij bibliotheken die werken met een bestelkoppeling met shippedbestanden wordt dit veld een eerste maal gevuld bij de wijziging van de exemplaarstatus van I-In bestelling naar T/A-Transport Acquisitie.
De datum waarop het exemplaar aan de titel wordt gekoppeld wijzigt dit veld nogmaals. De exemplaarstatus wijzigt naar T/N-Transport Nieuw of B-Binnen.
Bij inname van een exemplaar met de status T/N-Transport Nieuw, wijzigt dit veld een laatste keer. De exemplaarstatus gaat van T/N-Transport Nieuw naar B-Binnen.

Leverancier, Besteldatum, Budget

Deze informatie is alleen van toepassing voor wie werkt met de bestelmodule. Je ziet hier bij welke leverancier een exemplaar is besteld, wanneer, wanneer het is ontvangen, op welk budget het is geboekt, wat de factuurprijs was en op welke factuur dit staat. In principe heeft het weinig zin om iets te muteren in deze groep.

Invent. datum

De inventarisatiedatum is de datum van laatste inname (ook als het werk op dat moment niet was uitgeleend). Deze datum wordt ook gebruikt in het overzicht kastinventarisatie.

Bijz.Collectie

Dit veld wordt gebruikt voor het tonen van de juiste icoontjes bij enkele bijzondere collecties, voornamelijk Taalpunt.

Let op: je kan het veld hier niet wijzigen. Dat kan wel via het muteren van blok 5!