Laatste wijziging: 8 november 2021

Hoe zet ik exemplaren ‘In verwerking’?

Uitlenen op een administratieve pas

Wanneer je in Wise een exemplaar koppelt dan krijgt dit meteen de status ‘Binnen’ (tenzij je bv. vanuit de hoofdbib koppelt voor een andere vestiging, dan krijgt het de status Transport (Nieuw).

Exemplaren die je uit circulatie wil houden omdat ze bijvoorbeeld al gekoppeld zijn maar nog kastklaar gemaakt moeten worden, hersteld moeten worden, nodig zijn voor een lezing … kan je best uitlenen op een administratieve pas. Voor elke reden waarom ze niet beschikbaar zijn maakt je een aparte pas. Deze benaming is niet zichtbaar in de publiekscatalogus, alle uitleningen op een administratieve pas hebben daar de status “niet beschikbaar” en kunnen niet gereserveerd worden.

Exemplaren die vermist zijn kan je in Wise de aparte status ‘Vermist’ geven, die automatisch verdwijnt wanneer het exemplaar wordt ingenomen.

Status ‘In verwerking’

Sinds het najaar 2021 kan je ook opteren om elk exemplaar dat je koppelt de status Transport (Nieuw) te geven. Daardoor hebben nieuw gekoppelde exemplaren (met uitzondering van tijdschriftnummers) niet meteen de status ‘Binnen’, maar zijn ze in de publiekscatalogus te zien als ‘In verwerking’, tot je ze inneemt. Zie hier voor meer info