Hoe toon ik een reeksnummer in de plaatsbeschrijving?

Wil je in de online catalogus bij de plaatsaanduiding van het exemplaar ook een verwijzing naar het reeksnummer uit de titel dan kan je het reeksnummer op twee manieren correct toevoegen aan het exemplaar:

1. In het veld Opmerking + vinkje bij “Toon in plaatsing”. De ingevoerde tekst zal worden toegevoegd na alle andere velden uit de plaatsingsinformatie (hoofdwoord, plaatsopmerking, …):

Dit zal worden getoond als:

2. In het veld Plaatsopmerking (Plts.Opm.). Hou er wel rekening mee dat de tekst in dit veld vóór het hoofdwoord zal worden geplaatst in de catalogus:

Dit zal worden getoond als:

Gebruik het veld volgnummer (Volgnr) NIET voor het invullen van een reeksnummer. Dit veld mag enkel worden gebruikt bij titels waar verschillende delen aan één titelbeschrijving hangen (vb bij tijdschriften of grootletterboeken die uit meerdere banden bestaan). Wanneer je dit veld toch gebruikt dan kan een lener enkel exemplaarreserveringen op deze titel plaatsen waardoor het hele reserveringsproces binnen Wise niet optimaal kan lopen en de lener niet het eerst beschikbare exemplaar voor zich zal hebben klaar staan.