Exemplaren herloceren

Laatst aangepast op 14/07/2023

Via Exemplaren > Herloceren kan je exemplaar per exemplaar overzetten naar een andere vestiging.
Het voordeel ten opzichte van een seriemutatie is dat het exemplaar de status ‘In transport’ krijgt, tot het ingenomen of uitgeleend wordt in de doelvestiging.
Als nadeel is herloceren niet mogelijk in bulk vanuit een selectie, zoals een seriemutatie (zie seriemutatie ; Hoe verplaats ik exemplaren naar een andere vestiging.)

De kast wordt standaard niet gewijzigd bij herloceren (sinds mei 2023), op voorwaarde dat eenzelfde kastcode aanwezig is in de doelvestiging.
Indien de kastcode niet gekend is in de doelvestiging dan wordt een kast toegekend op basis van de kastconversie-tabel. Opgelet: deze tabel is niet voor alle bibliotheken en filialen volledig ingericht (enkel voor de meest gangbare materialen), waardoor in dat geval de kast bij herloceren verloren kan gaan.

Exemplaren > Herloceren :

1) selecteer de doelvestiging

Opgelet: let goed op dat je de juiste vestiging kiest bij het herloceren. Je kan ook vestigingen buiten jouw instantie kiezen. Eenmaal geherloceerd naar een vestiging buiten de eigen instantie kan je het exemplaar niet zelf terugzetten. Je moet dan met die instantie contact opnemen met de vraag om de exemplaren terug te herloceren naar jouw vestiging.

2) scan de barcode van het exemplaar
Ter controle krijg je de details van het exemplaar te zien.
Met ‘herloceren’ of spatie kan je bevestigen, met Escape kan je annuleren.

3) De exemplaren krijgen nu automatisch de status ‘Op transport’ totdat ze ingenomen of uitgeleend worden in de doelvestiging.
Op dat moment wordt ook de nieuwe plaatsingsvestiging zichtbaar in de publiekscatalogus.