Exemplaren herloceren

Laatst aangepast op 28/10/19

Opgelet:
Bij herloceren wordt de kast gewijzigd op basis van de kastconversie-tabel. Deze tabel is niet voor alle bibliotheken en filialen volledig ingericht (enkel voor de meest gangbare materialen), waardoor de kast bij herloceren verloren kan gaan. Vraag aan de servicedesk of je herloceren in gebruik kan nemen.
–> Meestal is het aangeraden om via seriemutatie de vestiging te wijzigen. Zie Hoe verplaats ik exemplaren naar een andere vestiging.

Je kan een exemplaar naar een andere locatie verplaatsen via Exemplaren > Herloceren

Je opent volgend scherm: selecteer hier onder ‘naar vestiging’ eerst de locatie waar je het exemplaar naartoe wil herloceren (vb naar de bibbus).

Vervolgens scan je de barcode van het exemplaar in: het systeem toont je de details. Met spatie kan je bevestigen, met Escape kan je nog annuleren.

De exemplaren krijgen nu automatisch de status ‘Op transport’ totdat ze ingenomen of uitgeleend worden in de ontvangende vestiging. Op dat moment wordt pas de nieuwe plaatsing-vestiging zichtbaar in de publiekscatalogus.

NB: let goed op dat je de juiste vestiging kiest bij het herloceren. Je kan namelijk ook vestigingen buiten jouw instantie kiezen. Doe je dat per ongeluk, zal je met die instantie contact op moeten nemen om hen de exemplaren terug te herloceren naar jouw vestiging.