Exemplaar doorzetten naar de catalogus

Ga naar het hoofdmenu Titels > Besteladministratie. Een pop-up verschijnt aangezien jouw bibliotheek geen budgetopvolging doet binnen Wise. Deze mag je negeren door op OK te klikken.

De besteladministratie opent op het eerste tabblad. Belangrijk hier zijn het tweede tabblad Titels/Aanbod en het derde tabblad Bestellingen. Met het laatste tabblad Detail titel hoef je geen rekening te houden. Dit is van belang voor Nederland.

Tabblad Titels/Aanbod

Hier vind je een overzicht van jouw bestelde titels. 

Ververs het tabblad via het menu Opties > Ververs of door gebruik te maken van de functietoets CTRL+F om de meest recente data te zien.

Tabblad Bestellingen

Hier vind je een overzicht van de bijbehorende exemplaren. Als er een titellijn werd geselecteerd op het tabblad Titels/Aanbod dan verschijnen de bijbehorende exemplaren in dit tabblad.

Wens je alle exemplaren te zien? Kies bovenaan rechts voor de knop Wissel,

Wens je alle exemplaren te zien die werden doorgezet naar de catalogus? Kies bovenaan rechts voor de knop Bestelde ex.,

Blijft jouw scherm leeg na het aanklikken van deze knop? Dan werden er nog geen bestelexemplaren aangemaakt in de catalogus.

Klik nogmaals op beide knoppen om te wisselen tussen beide weergaven.

Aanmaken van exemplaren in bestelling (status Besteld E) in de catalogus.

1. Vanuit het tabblad Bestelbestanden

Ga naar het menu Titels > Catalogus bijwerken of gebruik de functietoetsen CTRL + P. 

Kies optie 1- Alleen bestelde titels. Optie 2 & 3 zijn niet van toepassing voor Vlaanderen. De taak wordt uitgevoerd en de pop-up verdwijnt.

Voor 13u  kan je dit onmiddellijk doorzetten. Tijdens de drukke periode in de namiddag is er enkel de optie “Voer vannacht uit”. Na 17u kan je opnieuw onmiddellijk doorzetten. De knop “Voer vannacht uit” zorgt er in realiteit voor dat dit wordt doorgezet op een rustig moment tussen 17u en 18u.

In de kolom Cat. zie je nu T+E verschijnen. In het derde tabblad Bestellingen kregen de exemplaren de status Besteld E.

2. Vanuit het tabblad Titels/Aanbod

Selecteer 1 specifieke titel en zet deze vervolgens door naar de catalogus via het menu Titels > Aanbodtitel naar catalogus of via de functietoets CTRL + P.

Voor 13u  kan je onmiddellijk doorzetten. Tijdens de drukke periode in de namiddag is er enkel de optie “Voer vannacht uit”. Na 17u kan je opnieuw onmiddellijk doorzetten. De knop “Voer vannacht uit” zorgt er in realiteit voor dat dit wordt doorgezet op een rustig moment tussen 17u en 18u.

Bevestig met OK na het onmiddellijk overzetten.

In de kolom Cat. zie je nu T+E verschijnen. In het derde tabblad Bestellingen kregen de exemplaren de status Besteld E.

Ga onmiddellijk naar de bijhorende bestelexemplaren in de catalogus via de functietoets CTRL+C of via het menu Opties > Catalogus.

In de Wise catalogus verschijnt na het doorzetten naar de catalogus een bestelexemplaar. Je herkent deze exemplaren aan de barcode startend met #.

Maximaal 48u nadien verschijnt dit exemplaar in de publiekscatalogus.