Baliedruk

Transacties per dag en uur: dit spreidingsdiagram toont het aantal circulatie-acties in de geselecteerde periode, geteld per weekdag (x-as) en uur van transactie (y-as).
Leners per dag en uur: het aantal unieke leners dat een transactie heeft uitgevoerd per uur en weekdag in de geselecteerde periode. Let op: dit is niet gelijk aan het aantal (uitleen)sessies. Een lener die elke week op een ander uur of dag langskomt zal binnen die periode voor elk uur en dag als 1 worden geteld. Een lener die telkens op hetzelfde moment langskomt zal voor de hele periode enkel op dat ene moment als 1 worden geteld.

De kleur staat in verhouding met het aantal transacties. Standaard staat de circulatie-actie “Uitlenen” geselecteerd.

Je kan de grafiek filteren op werkstation (automaat of balie-pc). De regels met vestigingscode(s) en naam telt alles samen dat niet aan een zelfuitleentoestel gebeurt: dat zijn dus transacties aan de balie-pc’s, Mijn Bibliotheek, gekoppelde platen …

In de tooltip bij elk uur zie je niet alleen het aantal acties dat op dat moment heeft plaatsgevonden, maar ook de verhouding ten opzicht van het eindtotaal. Zo kan je bv. zien hoeveel procent van de uitleenacties op zaterdagmorgen om 11u gebeurt.