Gekende bugs Bib Analytics

 • Door een fout in de loggingtabel voor abonnementen kloppen deze cijfers in Bib Analytics niet meer. De fout is doorgegeven aan OCLC maar we hebben nog geen zicht op een oplossing. De cijfers die geïmpacteerd zijn, zijn deze:
  • in het algemene dashboard, tabblad “Jaaroverzicht“: de aantallen bij ‘Abonnementen‘ en ‘Nieuwe leners
  • in het algemene dashboard, tabblad  “Leners: abonnement“: alles
  • in het lenersdashboard, tabblad “Inschrijvingen“: alles
  • Alle andere cijfers zijn niet gewijzigd door deze fout.
 • Het kaartje in het dashboard “Cultuurconnect leners”, pagina “Actieve leners” werkt niet in Google Chrome of Safari.
 • Abonnementen met “Waarde niet gevonden”: Bij het overzetten van de logs uit Wise naar Bib Analytics wordt sinds enkele maanden bij sommige leners het abonnement niet correct overgezet. Deze leners worden in Bib Analytics getoond onder “Waarde niet gevonden”. Er wordt gewerkt aan een oplossing om geen nieuwe fouten te genereren en de bestaande fouten te herstellen op basis van de correcte logs in Wise zelf.
 • Het is momenteel niet mogelijk om gegevens uit Bib Analytics te exporteren naar een Excel wanneer de grafiek geen tabel is (export blijft draaien en loopt uiteindelijk vast). Er wordt verder gezocht naar een oplossing hiervoor. In afwachting zijn er 2 mogelijke work-arounds:

1/ Exporteren naar csv en niet naar Excel. Het csv-bestand moet daarna opnieuw geïmporteerd worden in Excel. Hiervoor kies je onderaan de pop-up voor het csv-formaat:

2/ De grafiek eerst wijzigen naar een tabel en daarna exporteren met behoud van de huidige indeling (linkse optie):

Met de knop Persoonlijke instellingen boven de grafiek kan je een pop-up openen om de grafiek aan te passen naar eigen voorkeur. Bij Visualisatietype kiezen voor Tabel. Dit werkt op elke grafiek.

Wanneer je de gegevens exporteer vanuit de aangepaste grafiek krijg je de nieuwe optie om te exporteren met behoud van huidige indeling naar een Excel-bestand.

Er zijn geen andere problemen gekend met de dashboards. Merk je toch vreemde dingen? Meld ze via servicedesk@cultuurconnect.be.