Ik zie een titelbeschrijving met bron = [naam van een leverancier], wat is dit?

Een titelbeschrijving die in het titelmuteerscherm bron Standaard Boekhandel, Medio, Distribib, Stripweb, de Poort, Bibinform of een andere naam van een leverancier heeft staan, is aangemaakt omdat een bib een titel heeft besteld via de bestelkoppeling die nog niet in de Wise catalogus was opgenomen.

Bij het inlezen van een bestelling checken we voor elke titel obv (ISBN+jaar+mediumsoort en EAN+mediumsoort) of deze al bestaat in Wise. Titels die niet gevonden werden in het systeem, worden automatisch nieuw aangemaakt op basis van de informatie die de leverancier aanlevert. Zo wordt er een minimale beschrijving gemaakt (titel / auteur / isbn / mediumsoort / jeugd-volw / verh – inform). 

We streven ernaar zo veel mogelijk van deze ‘leveranciersbeschrijvingen’ vanuit Open Vlacc te overschrijven in het bibliotheeksysteem nog voordat de bib haar bestelling ontvangt. Wanneer je een exemplaar ontvangt en je ziet dat de titel nog als bron de naam van een boekhandel heeft, kan je best zelf de minimale titelbeschrijving nakijken (zien of de basisinfo correct is: klopt de primaire auteur, klopt de titel, klopt de aanduiding j/v en v/i,..) en eventueel verder vervolledigen.