DVD-boxen invoeren: standaardtitel + volgnummer bij het exemplaar

Open Vlacc voert DVD-boxen steeds in als monografie / standaardtitel (= titelsoort in Wise). Wanneer je als bibliotheek de Vlacc-beschrijving gebruikt om DVD-boxen uit te lenen:

  • Dan koppel je 1 exemplaar als je de box in zijn geheel uitleent.
  • Als je de box uit elkaar haalt en dus per schijfje een barcode hangt om apart uit te lenen, dan koppel je per schijfje 1 barcode aan dezelfde Vlacc-beschrijving (dus monografie/standaardtitel) en moet je enkel bijkomend bij elk exemplaar het vakje “Volgnummer” invullen. (zie schermafdruk)
    Het volgnummer laat toe om in de catalogus het juiste schijfje te reserveren. Op deze manier vermijden we dubbele titels omwille van een ander titelsoort. We maken dus bij voorkeur geen kopie van de Vlacc-beschrijving met titelsoort meerdelig.

Merk op: bij de migraties uit de Vubis-systemen zijn de exemplaren van de meeste bibliotheken aan een titel met titelsoort ‘meerdelig’ komen te hangen. Het staat de bibliotheek vrij om dit zo te laten, als wel de exemplaren te ‘verkoppelen’ naar de Vlacc-beschrijving, met toevoeging van een volgnummer.