Laatste wijziging: 15 mei 2023

Geef onderaan deze pagina jouw e-mailadres op en word bij een belangrijke bug op de hoogte gebracht via e-mail. Ben je aangemeld op het leerplatform, dan wordt het e-mailadres van je login gebruikt.

Recente bugs

17/4/23 (UPDATE 22/5/23) – RSB-bericht toont niet de correcte info – RSB-BERICHT WORDT EVEN WEER UITGESCHAKELD TOT DIT OPGELOST IS

Op 17/4 werd het nieuwe RSB-bericht geactiveerd. Uit onze testen op de testservers leek die identiek te werken aan de RSO, maar op productie blijkt dat op dit moment nog niet helemaal correct te zijn. Zelfs na het publiceren van de RSB-mail in de berichteneditor, verschijnt de uiterste ophaaldatum niet correct en ook de ophaallocatie ontbreekt. In plaats daarvan verschijnt een inleverdatum en/of verlengdatum, wat raar en verwarrend is, want het exemplaar werd nog niet uitgeleend door de klant. Het probleem ligt bij de stylesheet. Deze werd in de week van 1 mei aangepast op de testserver, en komt op 8 mei mee naar productie. De aanpassing is echter enkel gebeurd voor de RSB-mails die in de berichteneditor gepubliceerd werden. De niet-gepubliceerde versie bevat nog steeds de verwarrende info. Om die reden wachten we om de RSB weer aan te zetten tot beide versies aangepast werden en de inhoud van het middenblok exact is zoals voor de RSO. Dat was voorzien voor 22/5, maar ook deze versie blijkt nog een fout te bevatten. De RSB-berichten blijven dus voorlopig geblokkeerd en worden niet verstuurd tot alles correct werkt.

Update 21/4/23 – Omdat dit nog niet meteen opgelost zal zijn, hebben we OCLC gevraagd om de RSB-berichten voor iedereen even te blokkeren. Hou de release notes in de gaten, daar zullen we uiteraard vermelden wanneer de RSB-berichten weer verstuurd worden.

1/2/23 – Verwoording van statussen in Wisecatalogus kloppen niet

Sinds deze week zijn er bepaalde statussen onbedoeld gewijzigd in de Wisecatalogus. Een exemplaar dat gereserveerd is en op de reservatieplank staat, wordt aangeduid als ’tijdelijk afwezig’. Hetzelfde geldt voor exemplaren die de status T/N (transport nieuw) hebben. Daarnaast staat er in de resultatenlijst naast titels waar geen enkele bib een exemplaar van heeft (o.a. veel braille en daisytitels) ‘Uitgeleend’ i.p.v. ‘Geen exemplaren’. Dit zou geen gevolgen mogen hebben voor de statussen in de publiekscatalogus. OCLC bekijkt het momenteel.

Ondervind je een probleem? Meld het dan via servicedesk@cultuurconnect.be


Ontvang je graag een e-mail wanneer deze pagina wordt aangevuld met de recentste bugs? Vink dit dan hieronder aan. De e-mail wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee je bent aangemeld. Wil je je terug uitschrijven, klik dan in het grijze vak op “click here”.

Hou me op de hoogte van updates op deze pagina.