Laatste wijziging: 6 december 2023

Geef onderaan deze pagina jouw e-mailadres op en word bij een belangrijke bug op de hoogte gebracht via e-mail. Ben je aangemeld op het leerplatform, dan wordt het e-mailadres van je login gebruikt.

Recente bugs

Berichtenjob onderbroken
Enkele bibliotheken melden dat er sinds dinsdag 5/12 geen berichten meer worden verstuurd. Het gaat om de berichttypes die ’s ochtends worden klaargezet zoals HR1 en IV1. De berichten die doorheen de dag automatisch verstuurd worden zoals RSO en PCA worden wel nog verstuurd. OCLC is al op de hoogte.
Update 6/12 14.00 uur – OCLC laat weten dat de oorzaak gevonden is, en de berichtenjob weer opgestart. Het kan wel enkele uren duren voor alle berichten verwerkt zijn, indien je dus in de loop van de namiddag brieven printklaar maakt, bestaat de kans dat nog niet alle exemplaren gecheckt werden. We raden aan om pas morgen (7/12) opnieuw printklaar te maken. De brieven van de voorbije dagen komen dan ook mee met die van donderdagochtend. De berichten via mail worden in de loop van deze namiddag automatisch verstuurd.

Wise loopt vast op seriemutatie 
Wise loopt momenteel vast op een seriemutatie waarbij je de inleverdatum probeert te wijzigen. Gelieve dit niet te proberen om het systeem niet te zeer te belasten.
OCLC bekijkt het.

Berichteneditor
In de berichteneditor zit een nieuwe knop om bij brieven het logo te wijzigen. Deze functie werkt nog niet correct, GELIEVE DEZE KNOP NIET UIT TE PROBEREN tot we via één van de volgende release notes laten weten dat er een oplossing is! We kunnen helaas de knop niet uitzetten.

Wise – Exemplaren: uitleendatum wordt niet correct weergegeven
In het exemplaardetailscherm wordt in het veld uitleendatum het veld inleverdatum getoond. In de databank is de juiste datum wel nog ingevuld.
Update: dit wordt opgelost in de release van maandag 11 december

* BIJNA OPGELOST: 12/12/2023 * Websites – catalogusknoppen
De knop “Lees meer” bij besprekingen en de sorteerknop bovenaan de zoekresultaten (om te sorteren op bv. titel) werken niet meer. Dit wordt opgelost met de komende update van de websites op dinsdag 12 december.

* OPGELOST 6/12/2023 * Websites
Er was een probleem met de websites waardoor voor de meeste bibliotheken de naam van de gemeente, de openingstijden, de sluitingsdagen en het adres niet werden getoond. Dit is opgelost, maar om alles weer correct te tonen moet eerst de cache van de website gewist worden. Dit gebeurt automatisch in de nacht van dinsdag op woensdag. Je kan ook een mail sturen naar servicedesk@cultuurconnect.be met de vraag om dat manueel te doen voor jouw bibliotheek.

* OPGELOST 5/12/2023 * Websites – catalogus
De beschikbaarheid van een titel kon niet meer opgehaald worden op de resultatenpagina in de catalogus. Daardoor werkt ook Bieblo niet meer, en de beschikbaarheidsinfo van lijstitems in ‘Mijn Lijsten’ in Mijn Bibliotheek.

* OPGELOST 6/12/2023 * Mijn bibliotheek
Het is momenteel niet mogelijk om een Wise lidmaatschap aan Mijn Bibliotheek te koppelen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om een nieuwe Mijn Bibliotheek-account aan te maken.

Ondervind je een probleem? Meld het dan via servicedesk@cultuurconnect.be


Ontvang je graag een e-mail wanneer deze pagina wordt aangevuld met de recentste bugs? Vink dit dan hieronder aan. De e-mail wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee je bent aangemeld. Wil je je terug uitschrijven, klik dan in het grijze vak op “click here”.

Hou me op de hoogte van updates op deze pagina.