Recentste release Wise

Fix 31 mei 2023

Speciale fix afrekenbon

Bij gebruik van de teruggave-hulp op het afrekenscherm werd het bedrag dat teruggegeven werd niet op de bon gezet. Daardoor lijkt het alsof de klant een tegoed had. Dat teruggave-bedrag staat nu wel correct op de bon.

Speciale fix RSB-bericht

Het RSB-bericht (herinnering reserveringsophaalbericht), dat begin april werd gelanceerd, bevatte nog enkele fouten

  • De afhaalvestiging werd niet altijd getoond
  • Het middendeel van het bericht, met de info van het/de gereserveerde werk(en), vermeldde een inleverdatum en soms ook verlengdatum i.p.v. een berichtdatum.

De voorbije weken heeft OCLC de bugs eruit gehaald en hebben we veelvuldig getest, eerst op test1 en sinds deze week ook op productie. Ondertussen stonden de RSB-berichten geblokkeerd. Dat wil zeggen dat ze wel in bestandsbeheer te vinden waren en als je een klant opzocht, leek het alsof ze nog verstuurd waren, maar in de praktijk was dat niet het geval.

We hebben vandaag aan OCLC gevraagd om die blokkade weer weg te halen. Vermits de RSB-berichten in de vroege ochtend automatisch worden verstuurd, zal dat vanaf donderdag 1 juni weer het geval zijn.

We willen wel nog even de aandacht vestigen op een verschil tussen de gepubliceerde versie en de niet-gepubliceerde versie van de RSO en ook de RSB.

RSO/RSB die NIET gepubliceerd werd via de berichteneditor en dus de standaardtemplate en tekst gebruikt:

  • Middenblok bevat titel, auteur en indien beschikbaar ook cover van het gereserveerde werk, samen met een berichtdatum (=datum waarop RSB werd verstuurd)
  • Tussen het zelf aan te passen blok onder het middenblok en de afsluiting, verschijnt de afhaalvestiging. Daarboven staat de tekst ‘Je kan jouw reservatie tijdens de openingsuren ophalen in:’

RSO/RSB die WEL gepubliceerd werd via de berichteneditor en daardoor een lichtjes andere template en eigen aangepaste tekst gebruikt:

  • Middenblok bevat titel, auteur en indien beschikbaar ook cover van het gereserveerde werk, samen met een berichtdatum, reserveringsnummer en een blauwe balk die de uiterste ophaaldatum vermeld
  • Tussen het zelf aan te passen blok onder het middenblok en de afsluiting, verschijnt de afhaalvestiging. Daarboven staat de tekst ‘Je kan jouw reservatie tijdens de openingsuren ophalen in:’ Haal deze tekst dus niet weg wanneer je zelf aanpassingen doet, want anders staat de afhaalvestiging daar zonder uitleg, wat verwarrend kan zijn.

Het verschil in template (en middenblok) tussen beide versies is er omdat sommige bibliotheken liever geen uiterste afhaaldatum vermelden, omdat ze daar flexibel mee omgaan. In dat geval mag je dus de RSO/RSB niet zelf aanpassen en publiceren via de berichteneditor. Wil je die blauwe balk met uiterste afhaaldatum net wel, dan moet je wel publiceren. Je hoeft daarbij geen echte wijzigingen aan te brengen in de tekst, gewoon een spatie toevoegen en vervolgens op resp. ‘Opslaan’, ‘Preview’ en ‘Publiceren’ klikken is voldoende. Opgelet: het is pas nadat je op ‘Publiceren’ klikt dat de wijzigingen vanuit de berichteneditor naar Wise zelf worden verstuurd.

Hieronder geven we nog twee voorbeelden.

RSO/RSB die NIET gepubliceerd werd via de berichteneditor en dus de standaardtemplate en tekst gebruikt:

RSO/RSB die WEL gepubliceerd werd via de berichteneditor en daardoor een lichtjes andere template en eigen aangepaste tekst gebruikt:

Hou me op de hoogte van updates op deze pagina.