Bewerken van openstaande bestellingen

Voor de meeste bibliotheken zal het eenvoudiger zijn om de gegevens van het bestelde exemplaar (plaats, kast, etiket, budget) op punt te zetten bij het effectief ontvangen, koppelen, van de exemplaren.
Werkt jouw bibliotheek niet met een bestelkoppeling, dan heb je onderstaand aangepast in het bestelscherm bij het plaatsen van jouw bestelling. Wil je nadien toch nog een aanpassing doorvoeren? Volg dan de stappen hieronder toegelicht.
Je kan een bestelling meteen na het bestellen bewerken, en dit om :

  • exemplaren op dit moment al toe te wijzen aan een vestiging (zodat ze in de publiekscatalogus al bij de juiste vestiging ‘in bestelling’ getoond worden, en omdat je dit liever nu al doet dan op het moment van koppelen) 
  • budgetten eventueel al aan te passen (als de budgetconversie niet is ingericht, of niet overal het juiste resultaat heeft opgeleverd, en je deze controle liever nu al doet dan op het moment van koppelen)  

Om aanpassingen aan te brengen in een order die is ingelezen uit het systeem van de leverancier, ga je naar de orderadministratie in Wise. 

In het menu kies je voor ‘Opties’ en dan ‘Factuur selecteren’. Of voor ‘factuur selecteren op datum’, hierbij krijg je alle ‘facturen’ besteld op een bepaalde datum te zien in de orderadministratie.

Bij het selecteren van een factuur krijg je een overzicht van de verschillende types ‘facturen’: klik op de tab ‘openstaande bestellingen’. Dit zijn de bestellingen waarvoor de leverancier nog geen ‘shipped’ bericht verstuurde, en waarvan de uitlevering dus nog niet bevestigd is. 
Selecteer hier het juiste ordernr en klik ‘akkoord’. Je opent nu deze order in de orderadministratie.

Kies je in het menu ‘Opties’ voor ‘factuur selecteren op datum’. Dan opent een kalender. Duid een datum aan de verschillende ‘facturen’ voor die dag openen in de orderadministratie i.p.v. enkel 1 specifieke ‘factuur’.
Op het scherm links zie je de verschillende titels die je hebt besteld.
Op het scherm rechts zie je de details van de titel waar je op dat moment naar kijkt. 

Via de knop ‘wijzig’ onderin dit scherm, kan je exemplaren wijzigen.

Je kan het budget aanpassen, of de plaatsvestiging. Voor dat laatste kan je je baseren op info die bij het bestellen in het veld koppelopmerking is gezet (‘2 hoofdbib, 1 filiaal X’) Zie je alleen je hoofdbib in de lijst met plaatsvestigingen? Contacteer dan de servicedesk@cultuurconnect.be: er staat voor jouw bib ingesteld dat je enkel mag bestellen voor jouw vestigingen.

Vergeet niet je aanpassingen op te slaan.

Vind je deze werkwijze te omslachtig? Je kan deze gegevens ook bijwerken tijdens het koppelen.