Overzicht openstaande bestellingen

Bestelde exemplaren rappeleren”: een overzicht van wat besteld is maar nog niet geleverd werd. Dit rapport geeft een overzicht van exemplaren met status I (in bestelling), waarvan de besteldatum minimaal 7 dagen is verstreken.

Ga naar Titels > Overzichten > Bestelde exemplaren rappeleren. Je kan een periode opgeven, maar dat is niet verplicht, klik op ‘Maak rapport’:

Je krijgt volgend rapport:

De kolom ‘Aantal’ geeft het aantal bestelexemplaren met de status I bij deze titel weer.

Selectie oude bestelexemplaren

Oude bestelexemplaren opzoeken om de publiekscatalogus op te ruimen en/of jouw budget goed te zetten, doe je het makkelijkst via een selectie. Zo kan je onmiddellijk doorklikken naar het gewenste exemplaar en de correcte actie uitvoeren om deze weg te halen.

Selectie I-bestelexemplaren

Kies settype: Titels, Selectiebron: Exemplaren en vul het volgende in bij selectieregels:

Bewaar de selectie als vaste selectie, zo kan je mits aanpassing van de besteldatum deze elk jaar eenvoudig terug vinden.

In de set kan je vervolgens elke titel aanklikken en de oude I-bestelexemplaren verwijderen. Deze bestelexemplaren schrijf je nooit af, maar hier kies je altijd voor bestelling verwijderen!
Dit doe je door rechts te klikken op het exemplaar onderaan de titelbeschrijving en te kiezen voor “Bestellingen verwijderen”. Zijn er meerdere bestelexemplaren onder 1 titelbeschrijving? Selecteer ze allemaal door elke lijn aan te klikken terwijl je CTRL vasthoudt, klik rechts en kies voor “Bestellingen verwijderen. In bulk alle bestelexemplaren onder alle verschillende titels verwijderen, kan niet.

Selectie T/A-bestelexemplaren

Kies settype: Exemplaren, Selectiebron: Exemplaren en vul het volgende in bij selectieregels:

Bewaar de selectie als vaste selectie, zo kan je mits aanpassing van de besteldatum deze elk jaar eenvoudig terug vinden.

In de set kan je vervolgens elk exemplaar aanklikken en het oude T/A-bestelexemplaar afschrijven. Bestelling verwijderen lukt niet bij deze exemplaren.
In bulk alle bestelexemplaren afschrijven kan niet.