Waar moet ik op letten?

De eigenaar

Bij het seriemuteren zie je twee velden ‘vestiging’ en ‘eigenaar’. Van het veld ‘eigenaar’ blijf je af. Wanneer je dat aanpast kloppen de statistieken en de eventuele budgetten niet meer. Je kan dan ook niet meer gebruik maken van het vinkje ’terug naar eigenaar’ bij het terugsturen.

De vestiging

De vestiging is waar het exemplaar zich bevindt. Wanneer je dat als leverende bib aanpast, dan ‘muteer je dat exemplaar weg uit jouw bib’. M.a.w. je kan er niet meer aan. Het staat dan ook onmiddellijk binnen bij de andere bib. Je kan ze eventueel eerst uitlenen op een adminpas voor je de mutatie doet. De bib van bestemming zal de exemplaren dan wel moeten innemen voor ze deze aanbieden aan hun klanten. Voor het terugsturen kan je hetzelfde doen: eerst op een adminpas uitlenen en dan muteren. De eigenaar zal de exemplaren dan moeten innemen wanneer de exemplaren effectief binnen zijn.

De plaastingsgegevens

Wanneer je een exemplaar van een andere bib ontvangt, zal je de kast en eventuele andere plaatsingsgegevens moeten controleren. Wanneer je een exemplaar dat in een andere bib uitgeleend was, terugkrijgt ga je eveneens de plaatsingsgegevens moeten controleren en aanpassen.