Mijn Leestipper homepagina-widget

Met deze widget kun je Mijn Leestipper in de kijker zetten. Bibliotheken die deze dienst aanbieden, plaatsen het best op hun homepagina, maar ook op andere pagina’s van het vernieuwd CMS kun je het toevoegen.

De content van de widget wijzigt naar gelang de gebruiker aangemeld is en Mijn Leestipper al geactiveerd heeft of niet. Als je niet aangemeld bent in Mijn Bibliotheek of je bent wel aangemeld maar hebt Leestipper nog voor geen enkele kaart geactiveerd, ziet het er zo uit:

Als de gebruiker aangemeld is en Leestipper wel al geactiveerd heeft, wordt er aangegeven hoeveel tips er klaar staan en veranderen de afbeeldingen van de boeken naar deze van de tips:

Hoe de widget gebruiken

Voor je het kunt gebruiken, moet je de gesuggereerde pagina die de widget bevat importeren. Dat is de “Pagina met Mijn Leestipper-widget“ – je vindt deze zoals alle gesuggereerde pagina’s terug onder ‘In afwachting van moderatie’ op je dashboard (meer informatie over content delen en importeren).

Na het importeren vind je het widget terug in de widget-bibliotheek en kun je het overal gebruiken zoals andere widgets. In een kolom kies je voor ‘Add widget’. Dan het derde blokje ‘FROM LIBRARY’: dan klik je nog eens op “Select reusable widget”:

En krijg je dit scherm waar je het “Mijn Leestipper homepagina widget” kunt selecteren: