Uit-agenda: overzichtspagina

De activiteiten die je invoert in de Uit-databank worden automatisch getoond op een overzichtspagina op basis van enkele zoekparameters die je in het cms kunt instellen. De URL daarvan is de URL van jouw bibliotheekwebsite + /uit-agenda, bv. https://oostende.bibliotheek.be/uit-agenda.

De zoekparameters stel je als volgt in:

  1. Klik in het CMS links bovenaan op de knop Beheren, klik vervolgens in de tweede beheersbalk op de link Site instellingen
  2. Kies de optie UiT-agenda.

Alle zoekparameters die je hier kunt invullen zijn optioneel, je bepaalt zelf de best mogelijke combinatie voor jouw bibliotheek.

  • Bij Postcodes vul je eventueel de postcode of postcodes in waarop je wil filteren
  • Bij Blacklist CBD Ids vul je de code in van evenementen die je wil uitsluiten (bv. een evenement van een andere organisaties dat je niet wil tonen). De ID van een evenement is de code in het webadres, na de laatste slash (bv. als de URL van een event = https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/lezing-concours-gainsbourg-door-rudolf-hecke/28c95153-83ce-4cdc-bd4f-9c202514f8aa, dan is de event-ID = 28c95153-83ce-4cdc-bd4f-9c202514f8aa).
  • Bij Zoekopdracht kun je vrij zoeken in de Uitdatabank op woorden die bv. voorkomen in de titel van activiteiten.
  • Bij Location IDs kun je eventueel de locatie-ids van je bib invullen (meer info verderop).
  • Bij Organiser IDs kun je de die specifieke id’s ingeven (meer info verderop) om activiteiten uit te filteren van jezelf en eventuele partners.

De laatste optie bepaalt de titel die boven de standaard activiteitenpagina op de site getoond wordt:

  • Bij Pagina titel van de agenda kan je de titel van de aparte agendapagina aanpassen (titel van pagina die opent als men op ‘Bekijk onze volledige agenda’ klikt).

Klik op de knop Instellingen opslaan als alles naar wens is ingesteld.

Tip
Om te voorkomen dat activiteiten van andere organisatoren je agenda-feed ‘vervuilen’, kan je best in de Uit-agenda settings in het veld ‘Organiser id‘ het id van jouw organisatie zetten, dit kun je terugvinden via de UiT-agenda. Zoek een activiteit van jouw organisatie op en klik vervolgens door op de naam van jouw organisatie.

Kijk vervolgens in het scherm dat je te zien krijgt naar de URL bovenaan. Daar vind je de ‘Organiser id’ terug.

Een alternatieve werkwijze is een vaste tag gebruiken bij het invoeren van activiteiten in de UiT-agenda in het trefwoordenveld, bv. ‘3600BIB’. Vermeld diezelfde tag in het veld Search query, en enkel activiteiten met die tag worden opgehaald.

Voorbeeld van de instellingen van de UiT-agenda:

Voorbeeld van een trefwoord (3600BIB) in de Uit-databank, om zo enkel activiteiten van de bib te tonen.