Laatst gewijzigd op 27/03/24

De UiTwidgets van Publiq zijn eenvoudige toepassingen waarmee je agenda-informatie in jouw website kan integreren. De agenda-informatie komt uit de UiTdatabank en wordt gefilterd volgens zoekparameters die jij instelt. Je kan de widgets volledig aanpassen aan de vormgeving van je website (uitgebreide configuratiemogelijkheden: HTML, CSS en JS). Algemene informatie vind je hier: https://www.publiq.be/nl/projecten/uitagenda-op-maat en een volledige technische handleiding hier: https://docs.publiq.be/docs/widgets/inleiding

Is de Stad of Gemeente van de bibliotheek aangesloten bij het UiTnetwerk (in 95% van de gevallen is dit het geval)? Dan is het gebruiken van de widget volledig gratis. Via https://projectaanvraag.uitdatabank.be/#!/login kan je toegang tot de widgetbouwer aanvragen. Voor vragen, extra ondersteuning of services onder betaling, kan je vrijblijvend contact opnemen met Publiq (wannes@publiq.be).

Binnen de widgetbouwer van Publiq zijn er verschillende templates beschikbaar zoals een agenda, een carousel, … of bouw je een lay-out naar wens:

Het plaatsen van deze widgets op jouw bibliotheekwebsite gebeurt dan via onze widget ‘inbedden’. Plak daarin de code die bij het maken van zo’n uit-widget wordt gegenereerd en klaar is kees.
Je kunt zoveel widgets als je wenst maken en die op verschillende pagina’s invoegen. Denk bv. aan een selectie jeugd-activiteiten ofzo.

Praktijkvoorbeelden van toepassing van het ‘Agenda’ template van de uit-widget: