Laatst bijgewerkt op 27/03/24

Je kan nieuwsberichten manueel op een pagina tonen d.m.v.

Verder worden de nieuwsberichten die je invoert worden automatisch getoond op een overzichtspagina. De URL daarvan is de URL van jouw bibliotheekwebsite + /nieuws, bv. https://jabbeke.bibliotheek.be/nieuws . Op de overzichtspagina met nieuwsberichten wordt enkel het introtekstje getoond.

Om meer te lezen moet men als gebruiker op de link Lees verder klikken. Dan komt men op de detailpagina van het nieuwsbericht terecht. De rest van het inhoudsveld wordt nu volledig getoond.

Promotie-opties

Bij een nieuwsbericht heb je aan de rechterzijde extra opties, waaronder promotie-opties. Hiermee kan je een nieuwsbericht extra benadrukken op de nieuwspagina.

Normaal gezien verschijnen nieuwsberichten in de volgorde waarin ze geplaatst worden. De twee recenste berichten staan bovenaan, naast elkaar, met het opschrift IN DE KIJKER. De overige berichten staan daaronder, en nemen de volledige breedte van de pagina in.

Via de promotie-opties rechts kan je dit wijzigen:

  • Vastgeplakt bovenaan de lijst: op de overzichtspagina van het nieuws wordt dit bericht nu als eerste getoond met het opschrift ‘IN DE KIJKER’.
  • Uitgelicht: op de overzichtspagina van het nieuws wordt dit bericht nu als eerste getoond, over de volledige breedte van de pagina, en in een kader.

Voorbeeld van een nieuwspagina, met bovenaan een bericht dat uitgelicht werd, en daaronder twee berichten in de kijker:

Plannersopties

Bij een nieuwsbericht heb je aan de rechterzijde extra opties, waaronder de planneropties.

Normaal gezien verschijnt een nieuwsbericht meteen nadat je het opslaat in het CMS. Wil je dat het pas later verschijnt, dan kan je op deze plek, bij planneropties, de datum en het tijdstip ingeven waarop het moet verschijnen op de website.

Daaronder kan je eventueel ook ingeven wanneer het nieuwsbericht weer moet onzichtbaar worden. Het bericht wordt dus niet gewist, maar is niet meer zichtbaar voor de eindgebruiker.

Inschrijfformulier nieuwsbrief

Wil je op deze pagina onderaan graag ook het inschrijfformulier voor de nieuwsbrief? Lees dan in de les LINK inschrijfformulier nieuwsbrief koppelen aan overzichtspagina /agenda of /nieuws – zie les nieuwsbrief LINK