Promotie via je nieuwsbrief naar onderwijs

Hieronder vind je tekst en beeld om zo over te nemen in je nieuwsbrief naar onderwijs. Vraag zeker ook of de onderwijsdienst van jouw gemeente een bericht opneemt in hun nieuwsbrief naar scholen.

“Kom je met je klas naar de voorstelling [titel]? Via het theaterspel Voor De Show bereid je je leerlingen voor op het bezoek aan ons cultuurhuis. Met minimale voorbereidingstijd werk je één lesuur lang rond theatercodes en de inhoud van de voorstelling. Je start het spel via het digibord of met laptop en projector. Theaterspookje Theo wijst de weg en laat je leerlingen tekenen, schrijven of uitbeelden. Zo zijn jij en je leerlingen helemaal klaar voor de show. Graag tot binnenkort op www.voordeshow.be!”

Bij de tekst in je nieuwsbrief plaats je de link naar de promovideo (2,30 min.) of Teaservideos (49 of 30 sec.) of een beeld naar keuze:

Deze downloads vind je bij het overzicht Promotiemateriaal.

Kant-en-klare voorbeelden mailings of nieuwsbrieven

1️⃣ Algemene mailing of nieuwsbrief met info over Voor De Show

Deze stuur je best bij de start van het schooljaar in september en herhaal je in januari. Pas de tekst en je lokale context gerust aan. Je kan gebruik maken van het sjabloon in Word (plak naar jouw mailprogramma) of een kant-en-klare versie voor Outlook of Mailchimp.

Nieuwsbrief-mailing-1_algemene-nieuwsbrief-of-mailing-naar-scholen-OUTLOOK (openen met Outlook)

Template voor Mailchimp (openen via Mailchimp)

2️⃣ Herinneringsmail of reminder nieuwsbrief met unieke speellink

Wil je nog een laatste herinnering sturen enkele dagen voor de schoolvoorstelling? Gebruik onderstaande mail/nieuwsbrief of de mailuitnodiging in Voor De Show. Gebruik je één van onderstaande sjablonen vergeet dan zeker de titel van de schoolvoorstelling niet aan te passen en de unieke speellink in te voegen. Open het sjabloon in Word en plak in jouw mailprogramma, of ga aan de slag met de kant-en-klare versie voor Outlook of Mailchimp.

Nieuwsbrief-mailing-2_laatste-reminder-mail-of-nieuwsbrief-voor-scholen-OUTLOOK (openen met Outlook)

Template voor Mailchimp (openen met Mailchimp)

3️⃣ Voorbeeld-nieuwsbrief Cultuurcentrum Schoten

Bekijk hieronder de voorbeeld-nieuwsbrief van Cultuurcentrum Schoten die zij per voorstelling uitsturen naar de scholen.