UITNODIGEN

Vanuit de applicatie kan je een mail versturen om gezelschappen uit te nodigen om Voor De Show aan te vullen. Je kan hen ook mailen vanuit je eigen mailprogramma, dan kopieer je enkel de url die je daar vindt.

Een gezelschap moet deze invoer slechts 1 keer doen per voorstelling, ook al speelt zij deze voorstellingen op diverse data in diverse cultuurhuizen.

OPVOLGEN

Per voorstelling kan je de status van de voorstelling opvolgen:

  • Niet klaar: essentiële gegevens ontbreken nog om het spel te kunnen spelen.
  • Gedeeltelijk klaar: het spel kan gespeeld worden. Kijk toch even naar het resultaat om na te gaan welke gegevens precies ontbreken, vooraleer je je klassen uitnodigt.
  • Klaar: het spel kan gespeeld worden in de klas. Nodig je klassen uit!

Wacht niet tot het moment dat je de scholen moet uitnodigen om dit op te volgen. Kijk ten laatste een week voor je de scholen wil uitnodigen of de opdrachten speelklaar zijn. Zo kan je het gezelschap tijdig contacteren en geef je hen voldoende tijd om dit verder aan te vullen.

Gezelschappen kunnen terecht op het leerplatform van Voor de Show in het blok ‘Ik ben gezelschap’ voor extra context en hulp bij de invoer. Omdat het spel nieuw is, raden we aan om als cultuur- of gemeenschapscentrum te mailen of bellen met de gezelschappen die je geprogrammeerd hebt en bij wie de invoer nog niet voltooid is. In een persoonlijk contact kan je sneller en beter achterhalen of het gezelschap tijd heeft, het nodige materiaal voorhand heeft, of meer hulp nodig heeft. 

In de applicatie van Voor De Show kan je het gezelschap meteen mailen, zo ontvangt het gezelschap de rechtstreeks link om de invoer te doen. Het gezelschap heeft hiervoor geen login code nodig. 

Als je niet werkt via de applicatie van Voor De Show om een herinneringsmail te sturen, kopieer en plak dan wel deze unieke link. Je vindt de unieke invoerlink bij “Vraag het gezelschap om (alle) data in te voeren”. 

Is het gezelschap de invoerlink kwijt?

Jij kan de invoerlink terugvinden bij “vraag het gezelschap om (alle) data in te voeren”. Kopieer de link en mail dit opnieuw naar het gezelschap. 

Geef de start een extra duwtje.. en onthou

De start van Voor De Show is eventjes zoeken voor alle partijen, maar we evalueren het verloop en vernemen graag alle feedback om gezelschappen en cultuurhuizen beter te ondersteunen of om bij te sturen waar nodig.

Alvast goed om extra te duiden: de data van een voorstelling hoeven slechts 1 keer ingevoerd te worden, ook al speelt de voorstelling in meerdere cultuurhuizen. 

Ook als de voorstelling volgend seizoen nog speelt, wordt dit hergebruikt en hoeft het gezelschap geen nieuwe invoer te doen.  Volgend schooljaar zullen de voorstellingen die nu ingevoerd zijn en hernomen worden, hiervan voordeel ondervinden.

Geraakt een voorstelling echt niet tijdig ingevoerd? Geef ons zeker 5 weken voor de voorstelling bij jou speelt een seintje zodat we aan deze voorstellingen prioriteit kunnen geven om op te volgen. 

Krachten bundelen

Cultuurconnect volgt samen met de cultuurhuizen op wie welke voorstellingen kan opvolgen, voor die voorstellingen die jullie gemeenschappelijk hebben. Zo hoef je misschien slechts enkele voorstellingen zelf op te volgen en zal een collega cultuurcentrum contact nemen met gezelschappen van andere voorstellingen. Cultuurconnect zal regelmatig een update versturen naar de betrokken cc’s.