Welkom!

Fijn dat je interesse hebt om met Voor De Show aan de slag te gaan! 

Heeft jouw cultuurhuis voorstellingen geprogrammeerd voor leerlingen uit het lager onderwijs? Dan is Voor De Show een ideale tool voor de scholen die naar je voorstelling(en) komen kijken. 

Voor De Show is een krachtig instrument voor leerkrachten uit het lager onderwijs om leerlingen van 6 tot 12 jaar te enthousiasmeren en voor te bereiden voor de komende voorstelling en het bezoek aan jouw cultuurhuis. Testcases in verschillende klassen en types van het buitengewoon onderwijs leerden ons dat Voor De Show ook een doeltreffend hulpmiddel is om de leerlingen van het buitengewoon lager onderwijs en secundair onderwijs (eerste graad) klaar te stomen op een theateruitstap.

In de klas start de leerkracht het spel eenvoudig via het digibord of via de laptop en de projector. Vanaf dan wijst theaterspookje Theo de weg. Leerlingen leren over theatercodes en doen creatieve opdrachten waarbij ze tekenen, schrijven en uitbeelden.

Op dit platform vind je meer achtergrondinformatie, inspiratie en praktische tips. We vertellen je ook over het coöperatief model en hoe we samen met alle deelnemende cultuurcentra en gemeenschapscentra Voor De Show opvolgen, evalueren en bijsturen.