Promotie op een presentatiedag voor leerkrachten

Overzicht van de materialen die je kan gebruiken

2. Promovideo’s met een getuigenis van een leerkracht, leerlingen en gezelschap:

  • Demovideo (2,34min): hoe speel je Voor De Show in de klas en wat zijn de voordelen?
  • Teaser met juf Kim in de Sint-Carolusschool Ruisbroek (49 sec.)
  • Promovideo (2,30 min.) met Juf Nele en haar leerlingen (Sint-Jansschool, Leuven) en theatermaker Joris Hessels (Ultima Thule)

3. Video met demo van het spel: Korte Demo-video (2,34 min) of lange Demo-video (4,30 min) op Wistia.
4. Video met sfeer van het spel in de klas en met animatie Theo: Teaservideo (30 sec.) op Wistia.

5. De handleiding voor leerkrachten (pdf):

Suggesties en tips

Vertel leerkrachten en directies over Voor De Show tijdens persoonlijke contacten en op presentatiedagen voor leerkrachten.
Of zet het als extra agendapunt op bestaande overlegmomenten met de scholen.

Je kan hiervoor gebruik maken van de presentatieslides: download de slides hierboven en personaliseer ze met jouw logo en/of voorstellingen. Stuur door naar je leerkrachten of licht live toe.

Verwijs leerkrachten zeker ook door naar dit leerplatform, waar er een apart luik is voor leerkrachten. Je gebruikt daarvoor best deze link: https://leerplatform.cultuurconnect.be/voor-de-show/

Tijdens je presentatie kan je een demo geven van het spel zelf. Surf dan op het moment zelf naar www.voordeshow.be zodat de leerkrachten mee kunnen kijken hoe je het spel opstart. Hieronder enkele stappen voor het geven van een demonstratie van het spel:

  • Kies “test cultuurcentrum” of jouw eigen cultuurcentrum
  • Kies “test spel (virtuele tour + etiquettespel)”
  • Kies “test school” of check alvast een met de aanwezige leerkrachten of hun scholen al in het uitrollijstje staan. Indien niet, kan je demonstreren hoe je je school toevoegt aan het lijstje en bvb 1 school al effectief toevoegen.
  • Kies een leerjaar (maakt niet uit welk)
  • Kies 1 of meerdere spelopdrachten. Het makkelijkst is om ze allemaal aan te vinken. Vertel hen dat niet bij elke voorstelling alle spelopdrachten actief zullen zijn. Dit hangt af van welke spelopdrachten het gezelschap vooraf heeft aangevuld en geactiveerd. Een gezelschap kan ervoor kiezen om niet alle spelopdrachten in te vullen.
  • Klik dan verder en start het spel op.
  • Navigeer door het spel zodat de leerkrachten zien hoe het werkt

Voel je je toch wat onzeker om een live demonstratie te geven? Maak dan gebruik van de demo-video. Aansluitend kan je de sfeervideo tonen zodat de leerkracht ook een beeld krijgt van hoe het spel er in de klas en op het digibord uitziet.