Hoe kan ik mijn schoolprogrammatie invoeren en gespeelde voorstellingen archiveren in Voor De Show?

Jouw account

Ingetekend op Voor De Show? Dan ontvang je een registratiecode waarmee je je account kan aanmaken op www.voordeshow.be.

Een account is persoonlijk op jouw naam en e-mailadres, gekoppeld aan je cultuurhuis (door de registratiecode). Je kan meerdere accounts maken per cultuurhuis. Zo kan je met met meerdere medewerkers van 1 cultuurhuis in de applicatie.

Je meldt je aan op voordeshow.be en start met de invoer

Je moet enkel de titels van de voorstellingen en de namen van de gezelschappen invoeren: 

  • Voeg een nieuwe voorstelling via de groene knop toe. Kijk eerst in het lijstje of de voorstelling al in het systeem staat (opgelet: enkel schoolvoorstellingen voor het basisonderwijs, geen kleutervoorstellingen of voorstellingen voor het secundair onderwijs).
  • Indien de voorstelling in het lijstje staat, selecteer je hem, vink je het seizoen aan en bekijk je de status.
  • Is alle informatie al ingevoerd (status ‘Klaar’), dan is Voor De Show al speelkaar en hoef je verder nog niets te doen (enkel een maand voor de voorstelling de scholen niet vergeten uit te nodigen via de paarse link bij Acties).
  • Is nog niet alle informatie ingevoerd (status ‘Niet klaar’ of ‘Gedeeltelijk klaar’), dan nodig je het gezelschap uit om dit te doen door hen een automatische e-mail te sturen (via de paarse link bij Acties) of hen even te bellen.
  • Indien de voorstelling nog niet in het lijstje staat, voeg je hem toe en nodig je het gezelschap uit om de andere gegevens in te vullen (via de paarse link bij Acties).
  • Herhaal deze stapjes voor elke nieuwe voorstelling. Voor seizoen 23-24: liefst voor 23 juni 2023

Demofilmpje: Hoe voer ik mijn cultuurprogramma in in Voor De Show?

Archiveren van voorstellingen

Om het selectiemenu voor jezelf en de leerkrachten overzichtelijk te houden, voegden we een archieffunctie toe. Voorstellingen uit vorige seizoenen plaats je via het zwarte postbakje vlot in het archief, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn in je overzicht en de keuzelijst voor de scholen. Ze blijven wel beschikbaar in het programma. Ook handig voor voorstellingen die door omstandigheden uitgesteld zijn of later hernomen worden. Je kan die dan simpelweg uit het archief vissen en via één muisklik terug in je programma opnemen. Check hieronder het instructiefilmpje.

TIP: Start je met de input van schoolvoorstellingen van een nieuw seizoen? Archiveer dan eerst de voorstellingen van het afgelopen seizoen en hou je programmaoverzicht up to date!

Je kan ook voorstellingen verwijderen uit jouw programmaoverzicht door rechts te klikken op het vuilbakje.

Opgelet! Als je een voorstelling verwijdert, dan verwijder je ook al de speel- en rapportagegegevens over deze voorstelling. Je doet dit best dus enkel bij voorstellingen waarvan er nog geen speelsessies waren (vb. wanneer je een fout maakte bij de invoer).