Heb jij een praktijkvoorbeeld of tips over hoe jij jouw leerkrachten enthousiasmeert? 

Laat het weten op servicedesk@cultuurconnect.be. Dan kunnen we jouw verhaal hier publiceren.

Nelen van Cultuurcentrum Schoten biedt een aparte Voor De Show-nieuwsbrief (opgemaakt in MailChimp) aan. “Voor de voorstelling sturen we een mooie opgemaakte nieuwsbrief met algemene info over de voorstelling, de link naar Voor De Show en de lesmap. Na de voorstelling spreek ik de leerkrachten ook altijd aan en vraag of ze Voor De Show hebben gebruikt. Indien ze het niet gebruikten als voorbereiding, dan probeer ik hen het nog aan te reiken als naverwerking.”  

Sofie van CC De Brouckere Torhout deelt graag deze tips en voorbeeldmails met jou: 

  • We stuurden bij het begin van het schooljaar een algemene infomail over Voor De Show naar alle directies én leerkrachten van het lager onderwijs in Torhout om Voor De Show nog eens onder de aandacht te brengen. Download de voorbeeldmail. 
  • De speellink naar Voor De Show nemen we op in onze algemene reminder die we per voorstelling sturen naar de directie én leerkracht van de school (alles gebundeld in 1 mail, geen aparte mail over Voor De Show). Download de voorbeeldmail. 
  • Onze webtool schoolpodium (www.wegmetdeklas.be, ook tal van andere CC’s werken hiermee) heeft een speciaal veld waar we Voor De Show kunnen invoegen, dan verschijnt het op de site mét het logo van Voor De Show. We vermelden Voor De Show ook  bij de ‘opmerkingen’.