Vanaf schooljaar 23-24 kan je Voor De Show ook actief promoten bij leerkrachten en scholen buitengewoon onderwijs. Testcases in verschillende klassen en types van het buitengewoon onderwijs wezen uit dat Voor De Show ook een doeltreffend hulpmiddel is om de leerlingen van het buitengewoon lager onderwijs en buitengewoon secundair onderwijs (eerste graad) klaar te stomen op een theateruitstap. Meer achtergrondinfo lees je hier.

Gebruik onderstaande visuals en tekstje om de scholen voor buitengewoon onderwijs in jouw omgeving kennis te laten maken met Voor De Show.

NIEUW! Wist je dat je Voor De Show ook kan spelen in het buitengewoon onderwijs?

Voor De Show is een doeltreffend hulpmiddel om leerlingen van het buitengewoon lager onderwijs en secundair onderwijs (eerste graad) klaar te stomen op een theateruitstap. Tijdens één lesuur leren je leerlingen over theatercodes, krijgen ze een virtuele rondleiding in het cultuurhuis en stelen ze zelf de show met creatieve spelopdrachten over de komende schoolvoorstelling. Laat jouw leerlingen op een interactieve en virtuele manier kennismaken met de nieuwe omgeving en thema’s die ze binnenkort zullen ontdekken in het cultuurhuis. Dit zorgt voor herkenbaarheid, geruststelling en nieuwsgierig enthousiasme!

De webtool biedt verschillende werkvormen en methodieken zodat jij als leerkracht vooraf makkelijk een inschatting en keuze kan maken welke onderdelen op maat zijn van jouw klasgroep. Met een minimale voorbereidingstijd ga je aan de slag, lees alle info en tips op het Leerplatform. Klaar voor de show? Surf naar www.voordeshow.be en tot binnenkort!