Jouw rol als cultuurhuis

Voor De Show is een format met een spelomgeving, een begeleidende animatiefiguur en een aantal klasopdrachten die aangevuld worden met informatie over de specifieke voorstelling. Het is gericht op podiumkunsten (theater, figurentheater, muziektheater, dans).

Het spel omvat een algemene structuur en inhoud over theaterbeleving en theatercodes.

In 3 stappen maakt jouw cultuurhuis van Voor De Show een succes:

  1. Je voert in welke voorstellingen bij jou geprogrammeerd staan. Zo worden de voorstellingen gekoppeld aan jouw cultuurhuis en kunnen de klassen jou terugvinden als ze het spel spelen.
  2. Je nodigt gezelschappen uit om het spel speelklaar te maken door specifieke informatie en data van de voorstelling te uploaden in de applicatie (de trailer, de titel, enz.). Het gezelschap moet deze informatie slechts 1 keer invoeren in de applicatie. Indien dit al gebeurd is, moet jij de voorstelling enkel aanvinken.
  3. Je nodigt scholen uit om Voor De Show te spelen enkele dagen voor de voorstelling. Maak ook ruimer promotie voor het spel bij de aankondiging van je schoolprogrammatie of in persoonlijke contacten en presentatiedagen met leerkrachten. 

Verderop vind je meer informatie en inspiratie als ondersteuning.