Virtueel wandelen in het cultuurhuis

In deze demo-video zie je hoe het spel eruit ziet voor de leerkracht en de leerlingen in de klas. Zij openen dit op het digibord (groot scherm).

Wil je zelf eens in het spelplatform rondwandelen en klikken alsof je een leerkracht of leerling bent?

  1. Ga naar www.voordeshow.be
  2. Kies “Test CC – test gemeente” uit het lijstje.
  3. Kies “Test voorstelling” uit het lijstje
  4. Kies “Test school”
  5. Duid een leerjaar aan.
  6. Vink alle spelopdrachten aan
  7. Ga dan “Verder” en “start spel”

In het spel ‘wandelen’ de leerlingen rond in een virtueel cultuurhuis. Er zijn 7 ruimtes te ontdekken: de voorgevel, inkomhal, zaal, podium, kleedkamer, wc’s en bar.

Deze ruimtes zijn 360°-foto’s van een willekeurig cultuurhuis of van het specifieke cultuurhuis waar jullie naartoe zullen gaan (indien jullie cultuurhuis deze optie heeft gekozen).

In elke ruimte zijn er een aantal informatiepunten. 

De spelopdrachten opstarten vanuit verschillende ruimtes

In een aantal ruimtes kan je spelopdrachten opstarten. De spelopdrachten hebben diverse werkvormen: aan het digibord, groepswerk, tekenen, schrijven, bewegen of uitbeelden … In elk spelopdracht heb je een algemene opdracht zodat de leerlingen iets ‘leren’ (bv wat is een thema?). Daarnaast verschijnen er elementen uit de voorstelling zelf: foto’s, een videofragment, een stukje tekst. Er zijn verschillende ‘soorten’ opdrachten. Per graad is er een variant hiervan: 

Etiquette: Hoe gedraag ik me als publiek in een voorstelling?

Thema: Wat is een thema en wat is het thema van de voorstelling?

Verbeelding: Welke elementen in een voorstelling zorgen ervoor dat mijn verbeelding of fantasie kan werken? Decor, licht, attributen, acteurs, maar ook de vorm waarin een verhaal verbeeld wordt: theater, dans, circus, figuren.

Inspiratie: Hoe krijg je inspiratie tot een voorstelling en waar haalden de makers van deze voorstelling hun inspiratie? Niet alle spelopdrachten zijn steeds beschikbaar. Het gezelschap heeft voor jullie voorstelling een aantal opdrachten geselecteerd.