Praktische tips

Pdf’s

Enkel de lesmap kan je uploaden als een pdf.
De affiche of poster kan je niet uploaden als een pdf. Je kan best een afbeelding maken van je affichebeeld.

Video’s

In de applicatie kan je geen video’s uploaden. Video’s worden geïntegreerd via een URL die linkt naar de video. Eigen video-materiaal of trailers zet je daarom best klaar op een extern platform als YouTube of Vimeo. Als je nog geen eigen account hebt is het een goed idee om een account te maken voor jouw gezelschap of te zorgen dat een derde partij (bvb een boekingskantoor) dit voor jou beheert.
Filmpjes die gepost zijn op Facebook kan je niet delen of uploaden in onze applicatie.

Foto’s

Foto’s worden wel geupload in de applicatie. De grootte van de foto’s mag niet meer dan 5 Mb bedragen. Zorg er voor dat jouw foto ook niet te klein is (niet miniatuur) want de applicatie wordt op een digibord in de klas gespeeld. De foto moet dus voldoende resolutie hebben om op een groot scherm getoond te worden.

Hieronder vind je de technische specificaties voor de foto’s. Hou voornamelijk rekening met ‘horizontale’ of ‘vertikale’ foto’s. Als de afmetingen niet helemaal overeenkomen is dit niet erg. De applicatie snijdt dan een stukje van je foto af, je ziet wel vooraf welk deel dit is via de crop tool (deze geeft je ook nog de mogelijkheid om met de foto te schuiven).
Afhankelijk van de graad waarvoor jouw voorstelling is bedoeld, en voor welke spelopdrachten je kiest, kan je rekening houden met de afmetingen. Zet je materiaal gestructureerd klaar zoals in het schema hieronder, dan kan je alles in de back-end van Voor De Show heel makkelijk invoeren.

Let op: het affichebeeld kan geen pdf zijn. Maak een afbeelding van de affiche

Je kan deze pagina printen door op de gele knop rechts te drukken.

Heb je graag een volledige checklist, met de benodigdheden voor de spelopdrachten (gele kaders bij Thema/Inspiratie/Verbeelding/Etiquette), in combinatie met de afmetingen uit de lijst hierboven, download dan dit document.

Tips om jouw foto’s te verkleinen

Om foto’s op een eenvoudige manier te verkleinen kan je gebruik maken van deze tool https://www.jpeg.io/

Wie met Windows werkt, kan dit ook makkelijk via het klikken op de foto met de rechtermuisknop, en kiezen voor “Formaat wijzigen”.