Bekijk de spelopdrachten en beslis

In de spelomgeving staan diverse opdrachten klaar. Jij hoeft alleen de specifieke gegevens van jouw voorstelling toe te voegen: een foto, een tekst, een video. Dan is deze spelopdracht speelklaar voor de klas.

Je maakt dus niet zelf een spelopdracht, maar je kiest een spelopdracht die je aanvult met specifieke content over jouw voorstelling. 

Jij beslist welke spelopdrachten bij jouw voorstelling passen. Spelopdrachten die je niet geschikt vindt, vul je niet in. Je kan dan bij de invoer van een spelopdracht aanvinken “niet geschikt”.

Geef de leerkracht vrijheid, maar doe gerust ook een suggestie

Daarnaast kan je ook aangeven welke spelopdracht je zeker wil aanraden aan de leerkracht. Als je meerdere spelopdrachten klaar maakt, geef je de leerkracht ook meer vrijheid om een spelopdracht te kiezen of om er meerdere te doen met de klas. Denk eraan dat de meeste leerkrachten ongeveer 1 lesuur met Voor De Show werken in de klas. Dat betekent dat ze 1 of 2 spelopdrachten kunnen doen. Voor leerkrachten die moeilijk zelf kunnen beslissen, is het dan handig om te weten welke spelopdracht zeker aan te raden is.

In de applicatie vink je dan het vakje aan “Deze opdracht is een aanrader”