Voor De Show voor kleuters

NIEUW! Er is een aangepaste spelomgeving voor kleuters. Voor de kleutervoorstellingen dien je enkel de basisgegevens (titel, affiche, korte inhoud, trailer & lesmap) aan te vullen. Er is geen extra content nodig voor de spelopdrachten voor kleuters, deze spelopdrachten zijn generiek en spelen in op de theatercodes en algemene theaterbeleving voor kleutertjes. Bij de spelopdrachten hoef je dus enkel bij de doelgroep van je voorstelling ‘Kleuters’ aan te klikken.

Stond je voorstelling al volledig klaar in Voor De Show (voor de 1e graad) en speelt ze ook voor kleuters? Klik dan enkel de doelgroep ‘Kleuters’ aan en hopsa: alles klaar!

1️⃣ Gestructureerde 360° rondleiding met Theo doorheen het cultuurhuis (zoekspel met info)

De kleuters wandelen virtueel het cultuurhuis binnen en gaan op zoek naar Theo het theaterspookje. Theo neemt hen mee op een gestructureerde verkenningstour door het cultuurhuis. Eerst hangen we onze jasjes op, nadien gaan we naar het toilet, als de deur opengaat mogen we naar de zaal, in de zaal zijn we stil als het licht uitgaat, we hoeven niet bang te zijn in het donker, na de show geven we een groot applaus, etc. De kleuter klikt en krijgt bij elke stap meer info van Theo (beeld + audio) en leert zo de theatercodes kennen. Na deze virtuele tour gaan de kleuters met de aangeleerde info aan de slag en spelen ze enkele leuke spelletjes om de principes te herhalen en vast te klikken.

2️⃣ Spelopdracht: stap voor stap (makkelijk)

Tijdens dit eerste spel gaan de kleuters aan de slag met wat Theo hen vertelde tijdens de virtuele tour. De kleuters plaatsen enkele gebeurtenissen in de juiste volgorde en leren/herhalen de chronologische volgorde van een theaterbezoek. Ze proberen 6 gebeurtenissen in de juiste volgorde te plaatsen.

3️⃣ Spelopdracht: stap voor stap (makkelijker)

Dit spel is een vereenvoudigde versie van het eerste spel. Ideaal voor de allerkleinsten of bij wijze van herhaling. De kleuters proberen 4 gebeurtenissen in de juiste volgorde te plaatsen.

4️⃣ Spelopdracht: juist of fout?

Kleuters krijgen leuke swipe-stellingen met uitleg van Theo over wat wel of niet mag als je naar het toneel gaat. Ze swipen de afbeelding naar 👍 of 👎. Bij elke afbeelding krijgt de kleuter meer audio-uitleg waarom iets juist of fout is.

5️⃣ Spelopdracht: spot erop

De kleuter zoekt met een theaterspot naar attributen op het podium, er moeten 8 attributen gevonden worden. Dit spel speelt ludiek in op ‘wij hoeven niet bang te zijn in het donker’ en laat kleuters proeven van theaterbeleving.

6️⃣ Info over de schoolvoorstelling

Op het einde van de spelopdracht krijgen de kleuters telkens de affiche & de trailer van de voorstelling te zien en via het menu kan de leerkracht ook doorklikken naar de lesmap (of een url met extra info).