Sectorbreed ingesteld

In dit overzicht vind je de materialen waarvoor geen IBL-aanvraag op de kastlijst zal verschijnen. Het gaat om materialen als sprinters, vertelplaten, Daisy, braille en games.

Daarnaast geldt er een ‘windowtime’ van 365 dagen op een materiaal vooraleer het verschijnt als IBL-aanvraag op de kastlijst. Het moet dus minstens 365 dagen ingevoerd zijn. Sommige aanvragen zullen dus te recent zijn. De gebruiker kan een aankoopsuggestie doen of het exemplaar zelf in een andere bibliotheek ophalen. Door de aanpassingen op de bibliotheekwebsite krijgt de gebruiker sneller zicht op het aanbod in andere bibliotheken. Dankzij online inschrijven ligt de drempel nog lager.

Een extra RMT laten blokkeren voor IBL

Wil je naast bovenstaande RMT’s nog een extra materiaal blokkeren voor IBL? Geef een seintje via Servicedesk. Je kan ook zelf in de Wise client een blokkade instellen.

Zelf een IBL-reserveerblokkade instellen

Je kan zelf ook exemplaren of een set exemplaren blokkeren voor IBL via de Wise client. Als dit te veel werk is, kan je ook een aanvraag weigeren.

  • Maak een selectie van de exemplaren die je wil blokkeren o.b.v. kast, … en voer een seriemutatie uit op de huidige exemplaren.
  • Geef elk nieuw exemplaar bij het koppelen de extra blokkade, via Groep 5, Reserv. blokk. op 5 – Geen IBL.
  • Je kan de seriemutatie jaarlijks herhalen om eventueel vergeten exemplaren aan te passen.