Laatste wijziging: 9 januari 2023

Inleverdata wijzigen

Wise

Voor uitgeleende exemplaren met een inleverdatum in de komende dagen of weken kan je een selectie maken en dan via seriemutaties de inleverdatum wijzigen.

Ga naar Statistieken en selecties > Selecties. Zet het settype op exemplaren. Kies als rubriek inleverdatum en een periode (bvb van vandaag tot 31/2). Voeg een lijn toe met ‘AND’ en neem Rubriek Status met als Waarde U (uitgeleend). Zet Maximaal op 10.000 en klik op ‘Enter’. Klik vervolgens op Uitvoeren > Nu uitvoeren > Maak nieuwe set.

Opgelet: als het aantal resultaten van de selectie nog steeds gelijk is aan het (oude of nieuwe) maximum, verhoog dan nogmaals het maximum, druk enter (!) en voer opnieuw uit.

Klik op Set > Voer seriemutatie uit op set om de selectie naar het seriemutatiescherm te sturen. Dit kan even duren. Vul een nieuwe inleverdatum in en klik onderaan op Muteer.

Opgelet: als je de periode van de selectie laat beginnen vóór de start van de sluiting, dan wijzig je ook de inleverdatum voor exemplaren die al te laat waren, en zal daarbij geen boete worden aangerekend.

Opgelet: gebruik dit niet om de inleverdatum te vervroegen, want dan gaat de klant geen berichten zoals IV1, HR1 en co krijgen!

Vubis

Doe dit via globaal wijzigen in AFO 448 (indien geen toegangsrechten geef een seintje aan de servicedesk)

Brocade

Je kan dit zelf via Leen – groepsbewerkingen > Verleng een lijst van objecten / Pas teruggavedatum aan
Gedetailleerde toelichting onder punt 3 in deze handleiding.

Bidoc

Deze worden automatisch aangepast via de kalenderwijziging.
Enkel voor die uitleningen die manueel waren vastgezet op een bepaalde inleverdatum moet een manuele ingreep gebeuren. (Lieven Forrez)