Afhaalbib

We merkten dat enkele bibliotheken wilden overgaan tot alternatieve dienstenverlening zoals een afhaalservice of bib aan huis. Gezien de aanpassingen in het bibliotheeksysteem daarvoor ingrijpend, complex en niet op heel korte termijn te realiseren zijn, konden onze servicedesk en die van onze leveranciers niet ingaan op vragen over wijzingen aan reserveerfunctionaliteit. Een alternatieve dienstverlening kan enkel via een formulier op de bibliotheekwebsite, los van het bibliotheeksysteem, zodat elke bibliotheek dit op zijn maat kan organiseren. 

Hoe je formulieren maakt in de bibwebsite lees je in de cursus Formulieren op het leerplatform. Hoe je een formulier met een maximum aantal inschrijvingen per tijdslot maakt, lees je in dezelfde cursus in de les Formulier instellingen. In de inhoudsbibliotheek vind je een voorbeeldformulier afhaalbib, deze kan je importeren (vanaf 9/11/20) en aanpassen naar wens.

In Mijn Bibliotheek kan de lener een lijstje maken en delen met het publiek en dus ook met jullie. Zo kan een lener een lijstje reserveringen doorgeven. Lees in de handleiding hoe dit werkt.