Wise:

Aanvulling op 29/5: je kan voor een bepaalde berichtsoort de ‘default’ laten wijzigen naar Brief in plaats van E-mail. Zo heb je meer controle over het al dan niet versturen van de berichten. Stuur hiervoor een e-mail naar de Servicedesk. Zie ook hier.

In afwachting van de berichteneditor, waarmee jullie zelf berichtteksten zullen kunnen wijzigen, kunnen wij bepaalde aanpassingen voor jullie doen. De teksten die eventueel kunnen worden aangepast zijn de inleverattentie (indien je leners niet zomaar tijdens de openingsuren materialen kunnen inleveren), het inleververzoek (deze wordt verstuurd na één dag te laat bij een gereserveerd exemplaar), de 1e herinnering en het reserveringsophaalbericht. We vragen om goed na de denken welke aanpassing/toevoeging je nodig hebt, zodat er voor elke bibliotheek slechts één aanpassing nodig is in het kader van de tijdelijke coronamaatregelen. Aanvragen kan zoals steeds via Servicedesk.

We vragen om in de eerste plaats een extra tekstblok toe te voegen aan het huidige bericht, en zo weinig mogelijk aanpassingen aan de bestaande teksten door te geven. Zo is de wijziging nadien makkelijker terug te draaien. Opgelet: gebruik je de standaardtekst voor een bepaalde berichtsoort, dan kunnen jullie daar niet zomaar een eigen tekstregel aan toevoegen.

Brocade: Vraag aan de Cipal helpdesk om de berichtinhoud eventueel aan te passen.

Aleph: Vraag via de servicedesk om de inhoud van de brieven desgewenst aan te passen.

Bidoc: De verschillende mogelijke berichten kunnen door de bibliotheek zelf
aangepast of aangevuld worden:

 • bijkomende informatie zetten op elk kasticket
  Via menu “Instellen”/”Kasticket…”
 • bijkomende informatie zetten op de attenderingsmail
  Via menu “Instellen”/”BRF-typebestanden…”
 • bijkomende informatie zetten op de reservatiemail
  Via menu “Instellen”/”BRF-typebestanden…”
 • zelf een mail opstellen voor verzending naar alle leners.
  Deze kan vanuit BIDOC rechtstreeks verzonden worden op basis van een typemail die de bibliotheek aanmaakt via het menu “Instellen”/”BRF-typebestanden…”