Theaterspel Voor De Show

Voor De Show is een krachtig instrument voor leerkrachten uit het lager en buitengewoon* onderwijs om leerlingen van 6 tot 12 jaar te enthousiasmeren en voor te bereiden voor de komende voorstelling.

Cultuurhuizen bieden het spel aan aan de scholen in hun omgeving. Voor De Show is een theaterspel voor de drie graden van het regulier en buitengewoon lager onderwijs en voor de eerste graad van het buitengewoon secundair onderwijs. Op www.voordeshow.be vind je het spelplatform.

In de klas start de leerkracht het spel eenvoudig via het digibord of via de laptop en de projector. Vanaf dan wijst theaterspookje Theo de weg. Leerlingen leren over theatercodes en doen creatieve opdrachten waarbij ze tekenen, schrijven of uitbeelden. Het spel licht ook een tipje van de sluier op over de voorstelling die ze gaan bekijken.

Op dit platform staat meer uitleg en inspiratie over de rol van:

Aan het begin van elke cursus vind je een link om terug te gaan naar de startpagina van Voor De Show. Ben je even de weg kwijt? Keer dan terug naar de startpagina van het leerplatform en klik nog een keer op Voor De Show.

*Voor De Show is op maat van het lager onderwijs (eerste tot zesde leerjaar) maar kan ook gespeeld worden in het buitengewoon basisonderwijs en het buitengewoon secundair onderwijs (eerste graad). Meer info voor het buitengewoon onderwijs vind je op deze pagina.

Wil je nu al even terug naar de overzichtspagina van Voor de Show?