Virtuele 360° spelomgeving

De virtuele wandeling door het cultuurcentrum maakt leerlingen wegwijs in enkele belangrijke ruimtes. De blauwe informatie-icoontjes leggen uit wat er daar gebeurt. In sommige ruimtes kan je in Voor De Show doorklikken op spelopdrachten.

De virtuele spelomgeving omvat 7 ruimtes: voorgevel, inkomhal, zaal, podium, backstage (kleedkamer), wc en bar.  De voorgevel is een vaste foto, de 6 andere ruimtes bestaan uit 360° foto-opnames. Verscheidene begrippen uit een cultuurhuis krijgen een plekje zoals de vestiaire, de ticketbalie. Het cultuurhuis kan ervoor kiezen om de virtuele omgeving te personaliseren naar het eigen cultuurhuis. Als de spelomgeving niet gepersonaliseerd is, speel je het spel in een mix van ruimtes van diverse cultuurhuizen. 

Maak eens een virtuele wandeling:

  • Ga naar www.voordeshow.be
  • Doe alsof je leerkracht bent: start het spel.
  • Kies een cultuurhuis of ‘Test CC’ en ‘360°-tour / test spel (virtuele tour + etiquettespel)‘.
  • Start het spel en wandel door het virtuele cultuurhuis.
  • Je maakt een virtuele tour door het cultuurhuis en kan op die manier kennis maken met het cultuurhuis.
  • De algemene etiquette-spelopdracht kan je ook spelen.

Voor De Show spelen los van een schoolvoorstelling:

Via deze keuze in het uitrolmenu ‘360°-tour / test spel (virtuele tour + etiquettespel)’, die altijd als eerste keuze verschijnt in het cursief, kan je Voor De Show dus ook ontdekken zonder dat de inhoud gekoppeld is aan een specifieke schoolvoorstelling. De speler maakt een virtuele tour door het cultuurhuis en kan op die manier kennis maken met het cultureel centrum. De algemene etiquette-spelopdracht kan je ook spelen. Op deze manier kan een cultuurhuis Voor De Show ook gebruiken om leerlingen en bezoekers kennis te laten maken met hun virtuele omgeving en hippe interieur, én met de basis-theatercodes.