Spelopdrachten lager onderwijs
Het spel bevat 4 modules met creatieve en educatieve spelopdrachten:
- Etiquette: hoe gedraag je je als toeschouwer?
- Inspiratie: hoe krijg je inspiratie en waar haalde de maker zijn inspiratie?
- Verbeelding: hoe krijgt verbeelding vorm in een voorstelling (vormelementen, theatervormen)?
- Thema: wat begrijpen we onder een thema, wat is het thema van deze voorstelling en wat betekent het voor jouw leefwereld?
Elke module heeft een variant per graad. Zo is de spelopdracht telkens aangepast aan de leeftijd. In totaal zijn er 12 spelopdrachten beschikbaar in de applicatie.
Afhankelijk van welke spelopdrachten het gezelschap activeert voor de voorstelling, staan de opdrachten speelklaar voor de klas.
Een spelopdracht bestaat steeds uit een generieke spelopdracht, die hetzelfde blijft voor alle voorstellingen, en variabele informatie die specifiek is voor een voorstelling (foto, tekst, video).
In de cursus voor gezelschappen lees je hoe zij spelopdrachten aanvullen met materiaal van hun voorstelling.


Spelopdrachten kleuteronderwijs
In de nieuwe spelomgeving voor kleuters zitten 4 leuke digitale spelletjes:
1. 360° rondleiding met Theo doorheen het cultuurhuis: de kleuters wandelen virtueel het cultuurhuis binnen en gaan op zoek naar Theo het theaterspookje. De kleuter klikt en krijgt bij elke stap meer info van Theo en leert zo de theatercodes kennen. Na deze virtuele tour gaan de kleuters met de aangeleerde info aan de slag en spelen ze enkele leuke spelletjes om de principes te herhalen en vast te klikken.
2. Spelopdrachten stap voor stap (makkelijk & makkelijker): tijdens dit eerste spel gaan de kleuters aan de slag met wat Theo hen vertelde tijdens de virtuele tour. De kleuters plaatsen enkele gebeurtenissen in de juiste volgorde en leren/herhalen de chronologische volgorde van een theaterbezoek.
3. Spelopdracht Juist of Fout?: kleuters krijgen leuke swipe-stellingen met uitleg van Theo over wat wel of niet mag als je naar het toneel gaat. Ze swipen de afbeelding naar 👍 of 👎. Bij elke afbeelding krijgt de kleuter meer audio-uitleg waarom iets juist of fout is.
4. Spelopdracht Spot erop: de kleuter zoekt met een theaterspot naar attributen op het podium, er moeten 8 spullen gevonden worden. Dit spel speelt ludiek in op ‘wij hoeven niet bang te zijn in het donker’ en laat kleuters proeven van theaterbeleving.




