Fijn dat je interesse hebt om met Voor De Show aan de slag te gaan! 

Voor je begint:

  • Ben je werkzaam in het lager of buitengewoon* onderwijs?
  • Biedt het cultuurhuis uit jouw gemeente Voor De Show aan? 
  • Woon je binnenkort met je klas een voorstelling bij in het cultuurhuis?
  • Heeft het cultuurhuis je uitgenodigd om Voor De Show te spelen ?

Dan kan je op dit platform verder voor meer achtergrondinformatie, inspiratie en praktische tips. 

Ben je nog niet zeker of je met Voor De Show aan de slag zal kunnen? Neem contact op met het dichtstbijzijnde cultuurhuis.

In 2 min krijg je in deze video een toelichting en demo van het spel.

Lees gerust ook alle info na in onze handleiding:

In onderstaande promovideo zie je hoe juf Nele het spel speelt in haar klas. De leerlingen stomen zich klaar voor de voorstelling “Knetter” (Ultima Thule) die ze in de namiddag in de Schouwburg van 30CC zullen bekijken. Theo het theaterspookje maakt hen wegwijs in het spel. Dolenthousiast klikken ze klassikaal aan het smartboard of in kleine groepjes op de tablet van de ene opdracht naar de andere, van een rondleiding in het cultuurhuis tot een kennismaking met de affiche. Al snel komt een mooi gesprek op gang over het thema van de voorstelling. Al van in de klas worden ze knettergek meegezogen in een wereld waarvan ze straks mogen proeven in de theaterzaal.

*Voor De Show is op maat van het lager onderwijs (eerste tot zesde leerjaar) maar kan ook gespeeld worden in het buitengewoon basisonderwijs en het buitengewoon secundair onderwijs (eerste graad). We geven jou als leerkracht uit het buitengewoon graag wat extra tips, lees er meer over op deze pagina.

Wens je terug te keren naar de overzichtspagina van Voor de Show?