Wanneer speel je het spel?

Voor De Show speel je in de klas, vóór het theaterbezoek.  Liefst speel je het spel enkele dagen voor de klas naar de voorstelling gaat kijken.

Het spel bestaat uit 2 delen:

  1. de virtuele omgeving van het cultuurhuis waarin je kan rondkijken en  informatiepunten kan aanklikken (bv. wat is een vestiaire?).
  2. spelopdrachten die verband houden met de specifieke voorstelling

Bij elke spelopdracht krijg je een tijdsindicatie. Zo kan je inschatten hoelang je met het spel bezig zal zijn. Je kan ervoor kiezen om 1 of meer spelopdrachten te spelen.

Hou er rekening mee dat je ook tijd spendeert in het virtuele cultuurhuis zelf. Je kan ervoor kiezen om langer of minder lang bij de informatiepunten stil te staan.

Je kan gemakkelijk 1 lesuur vullen met het spel.

Je kan het spel opnieuw spelen bij een volgende voorstelling. Kies dan gerust voor een andere spelopdracht. Als je toch voor een zelfde spelopdracht kiest, zal deze opdracht aangepast zijn aan de nieuwe voorstelling (andere foto’s, video’s).

Wil je Voor De Show spelen los van een schoolvoorstelling?

Kies dan via www.voordeshow.be voor een (willekeurig) cultuurhuis en de voorstelling ‘360°-tour / test spel (virtuele tour + etiquettespel)’, die altijd als eerste keuze verschijnt in het uitrolmenu (in het cursief). Zo kan je Voor De Show ontdekken zonder dat de inhoud gekoppeld is aan een specifieke schoolvoorstelling. De speler maakt een virtuele tour door het cultuurhuis en kan op die manier kennis maken met het cultureel centrum. De algemene etiquette-spelopdracht kan je ook spelen.