Laatste update 4/3/24

Settype reserveringen

Waar moet ik mee rekening houden bij het selecteren van reserveringen?

Bij selecties voor reserveringen zoek je in het volledige EBS om de resultaten te beperken tot de eigen bibliotheek kan je criteria toevoegen:

Beheervestiging = vestiging waar reservering werd geplaatst

Vestiging lenen = ophaalvestiging

Vestiging leveren = vestiging waar het exemplaar werd gevonden.

Omdat die laatste pas wordt toegekend op het moment dat de reservering wordt gehonoreerd krijg je hier geen reserveringen met status Actief. Bij de andere twee wel.

Hoe kan ik een aanklikbare lijst van reserveringen bekomen waarbij ook de titels zichtbaar zijn?

In het overzicht Reserveringen>Reserveringen tonen kan je een lijst van je reserveringen opvragen volgens hun status. Voorlopig staan daar geen titels naast, waardoor de lijst op het eerste zicht niet overzichtelijk is. Bovendien kan je hem niet exporteren en afdrukken. Via selecties kan je dezelfde lijst samenstellen. In de set onder de selectie, komen de titels wel door.

Kies settype Reserveringen. Kies zeker de rubrieken soort (actueel), status en beheervestiging. Je kan eventueel een datumbereik ingeven, bvb de reserveringsdatum. Kies in dat geval voor de rubriek datum begin (ingevoerd).

Het is aangewezen om bij Soort (actueel) steeds B en N in te geven (gescheiden door een |). Je kan ook A ingeven voor alles, maar dan zitten de IBL’s erbij. Deze uitsluiten kan voorlopig niet. IBL opvragen kan je met een andere (vergelijkbare) selectie.

Soort (actueel)

B: vestigingsreservering

N: netwerkreservering

I: (interne) IBL

E: externe IBL (=tijdelijke barcode)

Status

A: actief

B: bericht

O: ontvangen

R: retour

U: uitgeleend

Z: afgehandeld