Laatste update 14/6/22

Settype logfile

Bij selecties op logfile, selecteer je bvb exemplaren met hun status op het moment van een bepaalde actie, meestal is dat bij uitlening. Op ogenblik van schrijven, kan je de resultaten in de set niet aanklikken, maar wel exporteren.

NB: De data in de logfile wordt maar 25 maanden bijgehouden. Daarna verhuist deze data naar een andere tabel die je niet kan bevragen in de selecties. Deze data zal wel beschikbaar zijn in Wise analytics.

Hoe kan je van een selectie van bv een kast nagaan wie er gebruik van maakte in een bepaalde periode?

Rub type logfile, Rubriek Plaatsing (=kastcode van de kast op moment van uitleen). Bij de export kan je geen klantgegevens meenemen van geanonimiseerde leners, maar wel hun scat (=statistische code, voor abo’s is dat de leeftijd), hoewel die ook enkel meekomt bij actieve abonnementen.

Wanneer je eenzelfde selectie maakt onder rubriek exemplaren heb je enkel de laatste lener, in logfile heb je alle uitleningen.

Hoe selecteer je exemplaren op tijdelijke kasten onder de Rub type logfile?

Onder de Rub type exemplaren moet je de aparte Rubriek Tijd.kast kiezen. Maar deze bestaat niet onder logfile.

Wat je wel kan doen is een selectie maken op de kastcode van de tijdelijke kast, in te vullen onder de rubriek Plaatsing.

Bij de export kies je dan plaatsing onder het tabblad Exemplaren én plaatsing onder het tabblad Logfile.

In de export zie je dan welke kast de exemplaren hebben op moment van uitlening (logfile: geel) en uit welke kast ze oorspronkelijk komen (exemplaren: blauw):